SEGRE

Consells per conduir patinets elèctrics de forma segura

Dos joves circulant en patinet elèctric per l’Eix, ahir.

Dos joves circulant en patinet elèctric per l’Eix, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant els últims anys, el patinet ha anat evolucionant, convertint-se en una alternativa real a les modalitats de transport més convencionals. Actualment, els patinets elèctrics es consideren el mitjà de transport més eficient per a totes aquelles persones que es mouen diàriament per grans ciutats, ja que són còmodes, ràpids, fàcils de transportar i el més important, són respectuosos amb el medi ambient.

A causa de l’augment d’aquest tipus de vehicles de mobilitat personal que s’estan propagant per les zones urbanes, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha establert una sèrie de criteris aclaridors dirigits als usuaris d’aquests vehicles. Amb l’objectiu de resoldre problemes de convivència en l’espai públic i fomentar una mobilitat sostenible i segura, a causa de la presència creixent d’aquesta nova forma de transport la companyia Zuric Seguros ha proposat una sèrie de consells per a una mobilitat segura:

  • Abans d’utilitzar un patinet elèctric s’ha de comprovar que compta amb el marcatge CE com a garantia de qualitat i seguretat. A més, hem d'assegurar-nos que està degudament homologat.
  • En considerar-se vehicles, està totalment prohibit circular per les voreres o per àrees per als vianants. Si el dispositiu no supera els 25 km/h han d’anar pel carril bici corresponent o, de no haver-hi, per una calçada amb una limitació de velocitat màxima de 30 quilòmetres per hora.
  • Per evitar algunes de les lesions més freqüents en cas d’accident, es recomana i fins i tot pot ser d’obligada utilització l’ús del casc, combinant-lo amb l’ús de genolleres i guants.
  • Quant a l’edat, no es recomana la seua utilització fins els 10-12 anys i en funció de la normativa de cada ajuntament, pot exigir-se que la persona tingui una edat mínima per no ser sancionat.
  • Consultar el mòbil, escriure missatges i conduir amb auriculars, a més de ser un risc per a la circulació pot implicar sancions en funció de les normatives de cada ajuntament.
  • Si es condueix de nit, és important incorporar elements reflectors i portar llums encesos sent més visibles per a altres conductors o vianants.
  • Es tracta de vehicles unipersonals, amb la qual cosa portar una altra persona pot comportar sancions. Conduir sota els efectes de les drogues o l’alcohol i negar-se a sotmetre’s a proves d’alcoholèmia o de consum de drogues, pot comportar sancions econòmiques, condemnes de presó o mesos de treballs per a la comunitat, en funció de les normatives de cada ciutat.
  • Realitzar revisions periòdiques del funcionament dels frens, l’estat de les rodes i la càrrega de bateria serà important per evitar incidents.
tracking