SEGRE

Ordenen sacrificar 1.000 visons d'una granja espanyola per covid

Un visó fotografiat en una granja espanyola

Un visó fotografiat en una granja espanyolaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Castella i Lleó ha ordenat el sacrifici i la destrucció de tots els visons americans d’una granja situada al municipi avilès de Navatalgordo, després de detectar-se un exemplar infectat per SARS-CoV-2 entre els 1.010 animals reproductors de l’explotació.

El d’aquesta granja situada a Navatalgordo (250 habitants), a uns 50 quilòmetres al sud de la capital, és el tercer cas de granja de visó americà positiva a SARS-CoV-2 a Espanya, després dels detectats a Terol, el juny de 2020, i a A Coruña, la setmana passada, segons ha informat aquest dimecres l’Administració autonòmica.

Està previst que el sacrifici es dugui a terme en els propers dies, amb l’objectiu de "preservar la salut pública", per a la qual cosa es duran a terme alhora les corresponents mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions de la granja.

El cas ha estat detectat en el marc del Programa de Prevenció, Vigilància i Control de SARS-CoV-2 en granges de visó americà, després que els treballadors encarregats de la cura i manteniment dels animals resultessin positius en covid-19, un d’ells amb símptomes compatibles amb la malaltia.

Els animals han romàs asimptomàtics, sense que a la granja s’hagin manifestat "mortalitats anormals, ni símptomes clínics que fessin sospitar de la presència del virus en ells".

Els resultats preliminars de l’enquesta epidemiològica indiquen que "probablement la infecció tingui el seu origen en els treballadors de la granja".

En aquest sentit, tant les mostres positives dels empleats com dels animals de la granja seran sotmeses a "estudis de seqüenciació molecular en l’Institut de Salut Carles III durant els propers dies".

Els Serveis Veterinaris Oficials de la Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural de la Junta han procedit a la "immediata immobilització de la granja, amb restricció de moviments de persones, d’animals i dels seus productes." Igualment, s’han reforçat les mesures d’higiene i bioseguretat.

En els últims mesos aquesta granja havia estat sotmesa a visites de "comprovació de les condicions de bioseguretat per part dels Servicios Veterinarios Oficiales de la Junta, sense que es detectessin símptomes clínics en els animals, ni problemes de bioseguretat que poguessin suposar risc epidemiològic."

tracking