SEGRE

INICIATIVES MEDI AMBIENT

La Seu d'Urgell, per uns carrers més nets

Campanya a la capital de l'Alt Urgell per conscienciar sobre els efectes de llançar les burilles a terra || Mostraran al carrer Major 140 botelles amb les 100.000 recollides

Presentació de la campanya per no tirar més burilles a terra, ahir a la Seu d’Urgell.

Presentació de la campanya per no tirar més burilles a terra, ahir a la Seu d’Urgell.AJUNTAMENT DE LA SEU D’URGELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 140 botelles de plàstic que contenen més de 100.000 burilles. Aquesta serà la nova “decoració” que es trobaran els veïns de la Seu d’Urgell quan passegin pel carrer Major del municipi la setmana que ve.

Es tracta d’una campanya de conscienciació ambiental sobre la problemàtica de llançar les burilles a terra, impulsada per l’ajuntament del municipi, la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet i el grup Per Una Catalunya Neta, encarregat de recollir els residus. En aquest sentit, segons va explicar ahir l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, dels 13 milions de cigarros que es consumeixen a l’any en aquesta localitat, més de nou acaben a terra.

“Una quantitat exageradament alta”, va indicar Fàbrega. .

Per la seua part, Toni Olm, membre de Per Una Catalunya Neta, va explicar que “les burilles són el contaminant més abundant que hi ha als carrers. Ens vam marcar com a objectiu recollir 100.000 burilles l’any passat i ho hem aconseguit”.

Així mateix, la iniciativa comptarà amb més accions, a banda de la col·locació de les botelles de plàstic. Entre aquestes, l’enviament d’una carta a tots els domicilis explicant la problemàtica amb aquest residu, la distribució gratuïta de cendrers de butxaca o la col·locació de cartells als carrers reclamant que es llancin les burilles a les papereres.

A més, també es durà a terme una campanya informativa dirigida a bars i restaurants perquè s’impliquin, ja que sol ser davant d’aquests locals on generalment es concentren la gran majoria de burilles. L’objectiu és recomanar als establiments que col·loquin cendrers a l’exterior.

tracking