SEGRE

Quan puc estar exempt de portar la mascareta?

Tres joves de Lleida amb mascareta, que és obligatòria des del 19 de maig del 2020.

Tres joves de Lleida amb mascareta, que és obligatòria des del 19 de maig del 2020.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts metges es troben que pacients els demanen un informe que els eximeixi de l’ús de la mascareta perquè consideren que perjudica la seua salut. Davant d’aquesta situació, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya ha elaborat una guia. “Davant de la petició de l’esmentat informe, el metge haurà d’informar que no hi ha contraindicacions absolutes reconegudes per al seu ús, i que, tret de certa incomoditat subjectiva, l’ús correcte de la mascareta no té cap efecte perjudicial per a la salut i que, en canvi, és eficaç per reduir l’expansió de la Covid. El seu ús és un acte de responsabilitat de protecció personal alhora que solidari”, indica.

Assenyala que hi pot haver excepcions en els casos de malalties respiratòries que poden agreujar-se amb la màscara, per problemes de discapacitat intel·lectual, salut mental o manca d’autonomia, problemes de discapacitat auditiva i en nens.

“El metge podrà fer-ho constar en un informe, però sense eximir de l’ús de la mascareta, sinó indicant que, atesa la patologia, és possible que no pugui portar-la de manera continuada o correcta”.

tracking