SEGRE

FEMINISME ACTES

El Govern autoritzarà manifestacions el 8-M si compleixen les mesures anti-Covid

Manifestació pel 8-M l’any passat a Lleida.

Manifestació pel 8-M l’any passat a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat autoritzarà les manifestacions que es convoquin per al 8 de març sempre que compleixin totes les mesures de seguretat anti-Covid. Tant el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, com la de Salut, Alba Vergés, van dir ahir que s’ha de compatibilitzar el dret de manifestació amb les restriccions sanitàries i per aquesta raó es proposaran canvis si les convocatòries no les preveuen. Vergés va afirmar que després d’un any de pandèmia les mesures ja són conegudes i s’han d’evitar aglomeracions per evitar riscos innecessaris.

Per la seua part, el vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, es va afegir a la reividicació del dret de manifestació i va afegir que respectaran totes les mobilitzacions sempre que tinguin en compte les recomanacions sanitàries. Les declaracions de la Generalitat contrasten amb les que va fer dijous la ministra de Sanitat, Carolina Darias, que va assegurar que “no hi ha lloc” a les manifestacions de cara al Dia Internacional de la Dona en una situació de pandèmia i va fer una crida a la “responsabilitat”.

Les entitats feministes lleidatanes ja estan preparant diferents actes per al 8-M i adaptar-se a la situació de pandèmia.

En aquest sentit, Dones Lleida no descarta convocar una manifestació.

tracking