SEGRE

GUIA

L'ambaixadora de la UE a Veneçuela sortirà del país "en els propers dies"

L’ambaixadora de la UE a Veneçuela sortirà del país "en els propers dies"

L'ambaixadora de la UE a Veneçuela sortirà del país

L'ambaixadora de la UE a Veneçuela sortirà del país "en els propers dies"EFE/Cristian Hernández/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ambaixadora de la Unió Europea (UE) a Veneçuela, la portuguesa Isabel Brilhante, abandonarà el país "en els propers dies", en funció de la disponibilitat de vols per tornar al Vell Continent, i no aquest mateix dissabte, la data límit que el Govern veneçolà havia fixat, han indicat avui a Efe fonts comunitàries.

Les fonts van precisar que la sortida aquest dissabte "no va ser possible per raons logístiques de les quals tenen coneixement les autoritats en el poder" i van afegir que abandonarà el país "en els propers dies", en funció de les possibilitats disponibles per viatjar.

Van recalcar que les autoritats veneçolanes no han revertit la decisió per la qual dimecres van declarar persona non grata Brilhante i li van donar un termini de 72 hores per sortir del país, per la qual cosa la diplomàtica haurà d’abandonar l’Estat llatinoamericà "molt aviat".

El Govern de Nicolás Maduro va ordenar dimecres l’expulsió de l’ambaixadora de la Unió Europea al país, Isabel Brilanthe, una mesura que ja va prendre el mateix líder caribeny l’any passat, però que llavors va revertir.

A diferència de la primera ordre d’expulsió contra Brilhante, que va ser feta a finals de juny de 2020 per Maduro, aquesta vegada va ser el canceller veneçolà, Jorge Arreaza, que va comunicar a Brilhante que tenia 72 hores per abandonar Veneçuela.

La decisió s’esperava des que dimarts el Parlament va exhortar l’Executiu a expulsar Brilhante, en resposta a les últimes sancions del bloc comunitari.

Un dia abans, la UE va aprovar noves sancions contra Veneçuela, en afegir 19 persones al seu llistat, ja que el club comunitari no reconeix les eleccions del passat 6 de desembre i considera que no van complir els estàndards democràtics necessaris.

En resposta a aquestes noves sancions, dimecres es va ordenar l’expulsió de Brilhante.

Brussel·les va reaccionar l’endemà declarant també persona non grata la cap de la missió de Veneçuela davant de la UE, Claudia Salerno.

No obstant, aquesta decisió no implica la seua expulsió del territori comunitari, perquè Salern és també l’ambaixadora de Veneçuela davant de Bèlgica i Luxemburg.

tracking