SEGRE

Sandra Barneda: "La dona havia de somriure"

La presentadora de 'La Isla de las Tentaciones' recorda les desigualtats a què va haver d’enfrontar-se en els inicis de la seua carrera

Els presentadors Lara Álvarez, J. J. Vázquez i Sandra Barneda.

Els presentadors Lara Álvarez, J. J. Vázquez i Sandra Barneda.MEDIASET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb motiu del Día de la dona, la presentadora de La Isla de las Tentaciones, Sandra Barneda, ha explicat en una entrevista per a Vertele alguns moments que ha hagut de viure al llarg de la seua carrera. En primer lloc, la periodista ha volgut posar èmfasi en la figura de les dones en els programes de televisió. "Crec que és important donar exemple i que tenim la responsabilitat de provar|tractar de dir el que sents i com penses. I si hi ha situacions que consideres injustes posar-les sobre la taula. Parlar de feminisme i d’igualtat hauria de ser una cosa|mica universal", ha comentat Barneda.

La comunicadora ha parlat de les desigualtats a la que va haver d’enfrontar-se en els inicis de la seua carrera: "Quan vaig iniciar la meua carrera|cursa professional els rols estaven molt marcats, tant el rol de la dona com el rol de l’home, i ara a poc a poc anem avançant en el sentit que es desdibuixin els rols. Encara hi ha molt camí per recórrer en tots els àmbits de la societat".

Arran d’això, la presentadora ha destacat el seu pas pels Informatius d’Antena 3, on, tal com ha comptat, es va veure afectada per la discriminació per ser dona: "He estat col·locada en un rol pel fet de ser dona. Record quan presentava informatius en els 90 que sempre estaven entossudits en què havia de somriure, que la dona havia de somriure."

"Es considerava molt important com anava vestida, si estava maca o no. En canvi, amb els meus companys homes no ocorria|passava el mateix. Afortunadament, com deia abans, hi ha hagut avenços|avanços tant a la televisió com en la societat", ha assegurat, deixant clar que el seu físic era molt important per poder posar-se davant les cambres|càmeres. Així mateix, ha reconegut que aquesta situació ja és passat.

 
tracking