SEGRE

RELIGIÓ ENQUESTA

Gairebé la meitat dels catalans diu ser creient

El 68% no va mai a cap celebració religiosa || Només un 10% assegura que és practicant una vegada a la setmana

Imatge d’arxiu d’una missa a la Catedral de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una missa a la Catedral de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de la meitat de la població catalana, concretament un 44,1%, afirma que té alguna creença religiosa, segons les dades del tercer Baròmetre sobre la religiositat i sobre la gestió de la seva diversitat, publicat per la direcció general d’Afers Religiosos. Tanmateix, el fet de ser o no ser creient no significa que una persona no es pugui identificar amb una religió, ja sigui per motius de cultura o de tradició.

L’informe revela que un 71% dels catalans s’identifica amb alguna religió: un 53% amb el catolicisme; un 7% amb el protestantisme; un 4,3% amb l’islam, un 1,3% amb el cristianisme ortodox i un 1% són testimonis de Jehovà. D’altra banda, un 18% de la població catalana es declara atea i un 8,8%, agnòstica.

Altres dades de l’estudi, en el qual s’ha enquestat més de 300 lleidatans, són que un 68,1% dels catalans no assisteix mai a cap cerimònia de culte. En canvi, un 9,7% són practicants una vegada a la setmana; un 5,3% va als centres de culte alguna vegada al mes, i un 16,6 per cent hi acudeixe alguna vegada a l’any.

El 94,5% dels enquestats diu que no s’ha sentit discriminat per motius religiosos

Segons el baròmetre, la majoria dels catalans coneixen l’existència de la religió catòlica (97,2%), islàmica (80,6%), evangèlica o protestant (76,5%), testimonis de Jehovà (74,1%) i budista (68,7%). Quan es pregunta als enquestats pel seu nivell de coneixement de diferents confessions amb presència a Catalunya, només la religió catòlica supera l’aprovat. L’islam, els testimonis de Jehovà i el protestantisme són les minories religioses que els ciutadans diuen que coneixen millor.

Una altra dada que revela la investigació és que un 94,5% dels enquestats no s’ha sentit discriminat en els últims dos anys per motius religiosos. Quant a l’acceptació de la diversitat religiosa, la majoria dels catalans, un 87,3%, creu que hi ha respecte i bona relació entre les diverses confessions. Així mateix, un 72% es mostra a favor de donar més formació als joves sobre les diferents religions del món amb una nova assignatura des del punt de vista cultural i històric.

tracking