SEGRE

AstraZeneca, sobre el risc de coàguls: "No hi ha proves"

Un sanitari vacuna una dona a l'Institut Firal de Vigo (Ifevi), a Pontevedra

Un sanitari vacuna una dona a l'Institut Firal de Vigo (Ifevi), a PontevedraEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica britanicosueca AstraZeneca ha assegurat que "no hi ha proves" que la seua vacuna contra el coronavirus provoqui un increment del risc de coàguls en sang malgrat la decisió de diversos països de suspendre la seua utilització com a mesura de precaució. L’empresa assegura que ha realitzat "una revisió minuciosa" de les dades disponibles sobre els qui han rebut la vacuna al Regne Unit i la UE.

"Uns 17 milions de persones de la UE i el Regne Unit han rebut ja la nostra vacuna i el nombre de casos de coàguls dels que s’ha informat entre aquest grup és inferior a la mitjana que es pot esperar en la població en general", ha explicat la farmacèutica a través d’un comunicat firmat per la seua cap mèdica, Ann Taylor.

"La naturalesa de la pandèmia ha incrementat l’atenció sobre casos individuals. Estem anant més enllà de les pràctiques habituals de seguretat de seguiment de medicaments autoritzats sobre casos d’incidents vacunals per garantir la seguretat pública", ha afegit Taylor.

Irlanda i la regió italiana del Piemont han estat les últimes en anunciar la suspensió de l’ús de la vacuna de AstraZeneca després de fer el mateix Àustria, Dinamarca, Estònia, Lituana, Noruega, Islàndia i Tailàndia. Tanmateix, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha assegurat aquest divendres que "no hi ha raó per no utilitzar" la vacuna de AstraZeneca contra la COVID-19.

tracking