SEGRE

Així és el nou llum d'emergència que hauràs de posar al teu vehicle

Els triangles d'emergència desapareixeran.

Els triangles d'emergència desapareixeran.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el Reial Decret de l'Auxili en Carretera, un document que regula les condicions en què realitzaran les seves funcions els serveis d'auxili en vies públiques. Aquest decret també inclou els detalls tècnics del nou llum d'emergència V16 que hauran de portar obligatòriament tots els vehicles a partir de l'1 de gener de 2026, substituint als populars triangles d'emergència. Fins llavors, els dos sistemes (triangles i llum) seran vàlids.

El nou dispositiu és un llum groc intermitent amb un imant que funciona amb bateries i s’enganxa al sostre del vehicle. Així s’evita que el conductor hagi de sortir del vehicle, ja que només haurà d'abaixar la finestreta per col·locar el dispositiu. L'objectiu és rebaixar el nombre de víctimes (42 entre 2018 i 2020 a tot Espanya, segons la Dirección General de Tráfico) d'atropellaments després de baixar de l'automòbil per col·locar els triangles d'emergència. 

La llum del nou dispositiu serà visible en un radi aproximat d'un quilòmetre, fins i tot en condicions de baixa visibilitat. Es pot guardar a la guantera del cotxe o als buits de les portes, per la qual cosa davant d'una emergència es triga menys de vint segons a senyalitzar el vehicle, ja que el llum s'engega automàticament al tocar la superfície del sostre del vehicle.  Té una autonomia de dos hores i mitja i valdrà 20 euros. Ja es pot adquirir a través de la web o presencialment a la majoria de ferreteries i botigues d'accessoris per a automòbils, només cal tenir en compte que estigui homologada per la DGT. 

tracking