SEGRE

URBANISME MURALS

Art i dona recorren Guissona

A través de la iniciativa 'donArt', que agrupa les obres de quatre artistes exposades als carrers de la localitat || Reivindiquen el treball de la dona que històricament ha estat silenciat

Algunes de les teles de la iniciativa artística, penjades en diversos carrers de Guissona.

Algunes de les teles de la iniciativa artística, penjades en diversos carrers de Guissona.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Des de fa temps el consistori de Guissona estudia dedicar els seus nous carrers a dones de la localitat. Fins ara no n’hi ha cap més enllà de l’àmbit estrictament religiós, santes i verges. L’artista d’Hostafrancs Roser Sàrries l’hi ha posat fàcil amb un muntatge en forma d’homenatge a les dones de la població al cèntric espai de les Fonts de la Vila i al parc arqueològic romà.

El projecte circumval·la els dos entorns amb 25 teles amb noms inscrits de dones de Guissona i els seus treballs. El presenta de forma àmplia amb dones de l’època de la ciutat romana com Servil·la Praepusa que rubrica en una làpida el seu dolor per la mort de la seua filla amb el lema “que la terra et sigui lleu”, però especialment amb dones dels últims 100 anys.

El projecte està compost per 25 teles amb noms inscrits de dones de Guissona i els seus treballs

Es tracta en la majoria dels casos de dones que formen part de la història de tota la població i que com comenta Roser Sàrries mai han vist un altre reconeixement que formar part d’aquest imaginari col·lectiu de dones treballadores i incansables.

Des del cap de setmana passat i fins després de les festes de Setmana Santa, diversos espais de les vies públiques de Guissona han vist la intervenció de quatre artistes dedicades a la dona. La iniciativa es coordina a través del Museu Eduard Camps sota el lema donArt. Es tracta d’una reflexió sobre la figura femenina i la seua projecció. El projecte ha portat durant tot el mes de març diverses activitats relacionades amb el dia de la dona.

A banda del projecte de Roser Sàrries, participen en la proposta artística el pintor de Guissona Joan Codina, amb una pintura mural al carrer Sant Magí. Són dibuixos d’ulls de dona en blanc i negre que perfilen formes geomètriques.

Una altra de les artistes és Carlota Herebia, que també dedica una instal·lació basada en la mirada de la dona al carrer del Gueto.

Finalment, Erik Schitz presenta una escultura realitzada en filferro amb peanya de ciment situada a la cèntrica plaça del Racó de la Família.

Segons el director del Museu, David Castellana, la mostra pretén atansar la lluita per la igualtat als veïns.

Aquests artistes també van participar en el projecte del Museu de Cervera, Confinart, dedicat a l’art en temps de confinament.

Algunes de les teles de la iniciativa artística, penjades en diversos carrers de Guissona.

Algunes de les teles de la iniciativa artística, penjades en diversos carrers de Guissona.X.S.

tracking