SEGRE

SUCCESSOS TERRATRÈMOL

L'Alt Urgell registra un sisme de 3,3 graus, que no causa danys materials

Imatge d’arxiu del detall del registre d’un sismògraf.

Imatge d’arxiu del detall del registre d’un sismògraf.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comarca de l’Alt Urgell va registrar ahir al matí un terratrèmol de 3,3 graus en l’escala Richter, segons va informar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Concretament, el sisme es va detectar a les 11.32 hores i va ser “àmpliament percebut” a la zona, al costat del Parc Natural del Cadí-Moixeró, sense que es registressin danys materials.

Segons va declarar Protecció Civil, que va activar la prealerta del pla Sismicat després de detectar el succés, no es va rebre cap trucada al telèfon d’emergències 112 sobre incidències vinculades. L’epicentre del fenomen va estar situat a prop del municipi de Cava, segons l’ICGC, on també es van registrar diverses rèpliques posteriors de magnitud inferior, entre aquestes una de 2,9 graus.No és la primera vegada que es produeix un sisme a la zona.

El 3 d’abril del 2019 es va registrar un terratrèmol de magnitud 4,2 que va ser seguit d’un centenar de petites rèpliques. La primera es va produir tot just cinc minuts després del sisme, amb una magnitud de 2,2, i no va ser percebuda per la població.

L’ICGC recomana que els ciutadans que notin algun moviment sísmic omplin el qüestionari del seu web descrivint com han percebut la vibració. Aquesta informació és de gran utilitat per a la caracterització del terratrèmol.

tracking