SEGRE

GUIA

Mona a l'aire lliure i amb distància

Desenes de lleidatans reprenen la tradició de celebrar el Dilluns de Pasqua en parcs i torres || En grups més reduïts com a mesura de protecció davant de la Covid-19

En grups més reduïts com a mesura de protecció davant de la Covid-19

Desenes de lleidatans reprenen la tradició de celebrar el Dilluns de Pasqua en parcs i torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les restriccions de la pandèmia no van impedir ahir que una multitud de lleidatans celebressin el dia de la Mona a l’aire lliure. Malgrat que les autoritats sanitàries encara prohibeixen els pícnics, van ser molts els que es van traslladar als parcs de tota la província per menjar aquest dolç típic en grups reduïts i respectant la distància de seguretat.

“Cada any aprofitem el Dilluns de Pasqua per fer una petita escapada i menjar-nos la mona amb els nostres, una tradició que teníem moltes ganes de recuperar després del confinament de l’any passat. En aquesta ocasió ens hem quedat més a prop de casa, hem buscat una zona poc freqüentada per garantir la distància de seguretat i ens hem reunit menys persones.

La seguretat és el primer”, explicava una família de Lleida que es trobava les Basses, on els visitants es van emportar les seues pròpies barbacoes. 

La Mitjana va ser un altre dels enclavaments que van reunir ahir desenes de persones, juntament amb el parc de l’Ermita de Montalbà de Preixana i la zona de pícnic del parc del Vilot de Sucs, on es van precintar algunes taules i durant tot el matí es va controlar l’aforament per garantir el compliment de les mesures de seguretat. A Mollerussa, el parc de la Serra va registrar una imatge insòlita l’estar buit, després que la Policia Local anunciés que reforçaria la vigilància en aquest espai.

La segona Setmana Santa atípica es va saldar amb un balanç positiu per part del Gremi de Forners i el Gremi de Pastisseria de Lleida, que preveien recuperar les vendes de mones d’abans de la pandèmia, quan se’n distribuïen unes 180.000.

tracking