SEGRE

Dos de cada tres cases catalanes han modificat els seus hàbits d'higiene l'últim any

Dos de cada tres cases catalanes han modificat els seus hàbits d'higiene l'últim any

Dos de cada tres cases catalanes han modificat els seus hàbits d'higiene l'últim any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de la pandèmia ha suposat un abans i un després en l’adopció dels hàbits d’higiene i neteja|netedat per part de les llars|cases catalanes. Així ho recull un estudi realitzat per la companyia d’electrodomèstics Beko, del que s’extreu que el 62% de les cases catalanes ha modificat els seus hàbits d’higiene en els últims dotze mesos, assegurant haver introduït noves mesures de neteja.

L’ús dels electrodomèstics exerceix un rol molt destacat en la implementació d’aquestes noves rutines i costums. Així, el 66% dels catalans considera que la rentadora és l’electrodomèstic que més contribueix a cura de la higiene a la llar|casa. Tanmateix, és el frigorífic l’electrodomèstic que els catalans s’esforcen per mantenir més net (62%).

El 85% dels enquestats afirma que la neteja a casa seua és adequada. Respecte al percentatge restant, els catalans que consideren que la seua casa no és prou neta al·ludeixen principalment a tres motius: un terç al·lega la falta de temps, un altre terç es queixa de la falta d’implicació per part dels membres de casa i l’altre terç declara que no ho fa per falta de hàbit o mandra.

A més, la implementació de nous hàbits de neteja i higiene ha contribuït al repartiment de les tasques. Així, 1 de cada 3 llars (32%) afirma haver variat aquesta distribució, aconseguint que ara s’hi impliqui més tota la família.

Les mesures de desinfecció que hem adquirit al llarg d’aquest últim any són molt variades. Aquestes podrien classificar-se en dos grans grups: les que es posen en pràctica abans d'entrar a l’habitatge i les que apliquen posteriorment, ja dins del domicili. Dins de la primera categoria, un 52% dels enquestats afirma que desinfecta les sabates abans d’entrar a casa, mentre que un 43% assenyala fer el mateix amb la compra del supermercat abans de guardar els productes. A més, un 37% dels catalans desinfecta les claus, i un 21,5 % el mòbil. Per l’altre costat, un 52% dels participants en aquest estudi reconeix treure’s les sabates tot just entrar a casa. A aquest hàbit el segueixen fregar el terra amb més freqüència (47%) i ventilar la roba utilitzada (41%).

En els últims mesos, al 26% de les llars catalanes s’han produït discussions per la neteja i higiene. Respecte als productes més utilitzats, el lleixiu és el més comú (50%). A més, un 33% dels enquestats afirma que ha incrementat l’ús de productes químics en aquestes tasques.

Un 53% dels espanyols realitza diàriament les feines de casa. Aquesta xifra cau fins el 32% en el cas de les llars joves i sense fills, els qui majoritàriament (43%) netegen únicament al voltant de 3 vegades per setmana. En aquest aspecte, els catalans són els que presenten un percentatge de |cases més gran (20'5%) que reconeixen netejar menys de 3 vegades per setmana. De la mateixa manera, Catalunya és on més es considera que no és necessari ser tan regular en la neteja: gairebé 4 de cada 10 catalans assegura que n'hi ha prou amb netejar 1-2 vegades per setmana.

En el costat oposat trobem Castella i Lleó, on el 72% de la població creu que la neteja diària és necessària (35 punts per sobre de la mitjana nacional). Finalment, riojans (65'6%), extremenys (59'9%), murcians (54'7%) i castellanomanxecs (53'2%) són els que declaren dedicar més temps a la neteja.

En paraules de Manuel Royo, director de Màrqueting de Beko Iberia & LATAM: “Les necessitats i costums de la població han experimentat un gran canvi durant l’últim any, no només en l’àmbit de la higiene i la neteja, sinó també referent al consum o l’alimentació. En les circumstàncies actuals, el paper de companyies com Beko és el de d'estar més a prop que mai de la societat, desenvolupant solucions compromeses que facilitin la vida de les persones, satisfent aquestes noves necessitats”.

tracking