SEGRE

TVE presenta 'MasterChef 9' revelant els perfils dels seus concursants i novetats en el reglament

Samantha Vallejo-Nájera, Ana Iglesias, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz, guanyadora i jurat del concurs.

Samantha Vallejo-Nájera, Ana Iglesias, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz, guanyadora i jurat del concurs.TVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dimarts 13 d’abril s’estrenarà a TVE la novena edició de MasterChef, que avui s’ha presentat davant de la premsa. La directora d’Entreteniment de TVE, Toñi Prieto, ha recordat que avui "fa 9 anys de la primera edició, fet que demostra que és un gran format, de llarga vida, amb el qual hem crescut i apostat per la cultura i la gastronomia espanyoles".

Per la seua part, Macarena Rey, CEO de la productora del programa, Shine Iberia, ha explicat que "el 2020 va ser un any molt important per a MasterChef: per primera vegada vam fer un especial Avis i a més va ser l’any de les dones guanyadores en totes les edicions (Ana, Raquel, Aurora i Guadalupe). El d’ara és un càsting molt femení i tremendament competitiu. El jurat és espectacular: tenen una paciència il·limitada i alguns aspirants tenen molt caràcter".

Pepe Rodríguez ha coincidit amb ella que els concursants "són molt competitius i tenen moltes ganes de triomfar". "N’hem gaudit molt i hi hem tingut comunió i harmonia". En aquest sentit, Jordi Cruz ha apuntat que "no hi ha ningú amb mal fons, però sí amb caràcter. Riureu". Samantha Vallejo-Nágera ha afegit que en els nous programes “continuarem descobrint exteriors increïbles, una cuina divertida i versàtil i matèries primeres sorprenents”.

El càsting de MasterChef 9 ha batut tots els rècords amb més de 70.000 sol·licituds, més del doble que l’any anterior. "Amb tantes inscripcions i tan alt nivell, el jurat es veurà obligat a canviar els requisits per aconseguir el davantal blanc. Només podran convertir-se en aspirants aquells que conquereixin els tres membres del jurat", explica TVE en un comunicat.

A més, el programa ha revelat el perfil d’alguns dels seus participants. Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera tastaran, entre altres, els plats d’un venedor nat amb estètica vikinga, un jugador de pòquer, la filla del metge del Barça, una Guardia Civil encantada amb el seu treball perquè així descansa dels seus tres fills i una empresària que ha passat per un llarg nombre d’internats i que està entossudida a treballar a ABaC.

El guanyador obtindrà el trofeu del programa, cent mil euros i la possibilitat de publicar el seu llibre de receptes. A més, la Facultat de Ciencias Gastronómicas Basque Culinary Center de Sant Sebastià formarà els tres primers classificats. El guanyador obtindrà un Màster en Cuina, Tècnica i Producte; el segon un Màster en Pastisseria; i el tercer un Curs d’Especialització.

Així seran les proves de la "temporada més dura"

Els aspirants s’enfrontaran "a la temporada més dura, però també a la més solidària", segons destaca TVE. A més de donar tots els excedents a menjadors socials, s'entregaran 350 menús solidaris i es retrà homenatge als voluntaris del Banc d’Aliments amb l’ajuda d'Antonio Orozco. Els aspirants "s’enfrontaran a reptes que posaran a prova la seua destresa": cuinaran a 2.000 metres d’altura amb una sensació tèrmica de 12 graus sota zero; serviran un còctel en la presentació d’una pel·lícula amb Arturo Valls al cine Callao; elaboraran un menú dissenyat per Saúl Craviotto per als atletes que participaran als Jocs Olímpics de Tòquio; treballaran a les ordres de l’equip del restaurant Les Cols (dos estrelles), o seran capitanejats per Antony y Henar, aspirants de MasterChef Júnior 8.

Una edició carregada de famosos convidats

El programa comptarà|explicarà amb convidats de la talla d’Alaska, Maribel Verdú, José Luis Martínez-Almeida (alcalde de Madrid), Ada Colau (alcaldessa de Barcelona), així com participants de totes les edicions de MasterChef Celebrity, MasterChef, MasterChef Júnior y MasterChef Abuelos. Mario Vaquerizo, Josie, Boris Izaguirre, Loles León, La Terremoto de Alcorcón, Juanjo Ballesta, Ainhoa Arteta, Florentí Fernández, Gonzalo Miró, Las Retales, Dafne Fernández, Celia Villalobos o Santiago Segura són alguns noms d’una extensa llista de convidats.

Homenatge a l’hostaleria

L’hostaleria, recorda TVE, "ha estat un dels grans perjudicats per la pandèmia", motiu pel qual MasterChef vol mostrar-li "el seu suport i agraïment ara més que mai". Martín Berasategui, Eneko Acha, Angel León, Dabiz Muñoz, Oriol Castro i Mateu Casañas, Nacho Manzano, Macadura de Castre i Pepe Solla seran alguns dels xefs més reconeguts que explicaran com ho estan passant i compartiran els seus coneixements. A més, visitaran el restaurant ‘Arrels’ i coneixeran de prop Carlos Maldonado, guanyador de la tercera edició i primer aspirant que ha aconseguit una estrella Michelin a tot el món.

tracking