SEGRE

GUIA

Mor Enric Piquet, president de la Federació Catalana durant 26 anys

Mor Enric Piquet, president de la Federació Catalana durant 26 anys

Mor Enric Piquet, president de la Federació Catalana durant 26 anys

Mor Enric Piquet, president de la Federació Catalana durant 26 anysEFE/TONI ALBIR/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Federació Catalana de bàsquet (FCBQ) Enric Piquet, vinculat a aquest esport des de 1973, i president de l’esmentada federació durant 26 anys, va morir aquest diumenge als 92 anys, segons va informar la FCBQ.

Piquet, que també va ser membre de la Comissió Delegada de la Federació Espanyola de Bàsquet, és un home clau en el desenvolupament del bàsquet a Catalunya, on va dirigir la FCBQ des de 1984 a 2010.

En aquell període, el dirigent va situar al bàsquet català com a punta de llança a Espanya i al continent europeu, per la seua iniciativa en l’estructura organitzativa, l’activitat federativa i la formació de clubs.

Durant el seu mandat, va impulsar l’esport de base i el bàsquet femení, que va assolir la seua popularitat més gran. Piquet, home del Laietà, va consolidar el bàsquet com a esport i com a vehicle de formació ciutadana, des de la creació dels complexos esportius, el rendiment del qual revertia directament en els clubs de base.

El vetllatori se celebrarà a partir de demà dilluns (13:00 hores), al Tanatorio de Les Corts de Barcelona i la cerimònia de comiat serà dimarts a les 11:00 hores.

tracking