SEGRE

Quan em toca vacunar-me? Calcula en quina data podries rebre la vacuna contra el covid

La 'Calculadora del torn de vacunació a Espanya' ofereix una estimació a partir de l’edat i les circumstàncies de cada persona

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

Fins a la data a Espanya s’han inoculat prop de 900.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara que la campanya de vacunació contra el coronavirus avança amb molts imprevistos, Álvaro Díez i Dominika Miszewska han dissenyat una Calculadora del torn de Vacunació a Espanya basada en la informació (i les estimacions) proporcionades pel Ministeri de Sanitat que permet fer una estimació de dates. Introduint l’edat i contestant a unes preguntes, la calculadora fa una estimació de dates.

La Calculadora del Torn de Vacunació per a Espanya calcula quanta gent hi ha davant teu a la cua per obtenir la vacuna contra el COVID-19 a Espanya. També prediu quant hauràs d’esperar per vacunar-te. Utilitzant aquesta eina podràs fer-te una millor idea de quan és més probable que et toqui la vacuna.

Aquesta calculadora està basada en l’estratègia de vacunació del Govern Espanyol i la taxa de vacunació projectada per acomplir els esmentats objectius.

Segueix aquests passos per calcular quina és la teua posició a la cua de vacunació. La primera secció són dades sobre tu.

  1. Escull el teu lloc de residència, pots escollir Espanya si no estàs segur on et vacunaràs o si prefereixes fer els comptes a nivell nacional.
  2. Introdueix l'edat en anys. En general, com més edat més aviat et tocarà vacunar-te.
  3. Ets un treballador sanitari o sociosanitari? Inclou personal de la salut i administratiu d’hospitals, antención primària, consultes privades... En cas de ser-ho hauràs de contestar 2 preguntes més per saber el teu grau d’exposició a la COVID-19
  4. Ets una persona dependent que resideix en domicili privat? Aquestes persones són conegudes com grans dependents no institucionalitzats. Per al grup de vacunació s’inclouen persones en procés de sol·licitar la condició de "persona dependent".
  5. Treballes o resideixes en un centre per a gent gran? A causa del seu elevat risc, aquestes comunitats vulnerables i tancades tindran prioritat en la vacunació.
  6. Pertanys a cossos de seguretat i emergències? Inclou policia, militars, bombers...
  7. Ets personal docent? Inclou personal d’educació primària i secundària i personal d’educació especial
  8. Tens alguna condició prèvia que augmenta el risc de complicacions si contreus el COVID-19? Doncs consultar alguns dels criteris (comorbiditats) a la  calculadora del risc per Covid .
  9. Treballes en un centre de reclusió? Inclou presons, internats, centres d’acolliment...
  10. Estàs embarassada o tens plans d’estar-ho pròximament?

Una vegada completades les teues dades, obtindràs un càlcul del nombre màxim i mínim de persones que es troben per davant de tu a la cua de vacunació. S'ha de tenir en compte que els resultats es basen en el calendari del Govern Espanyol i que la taxa de vacunació actual és menor que la projectada pel govern, per tant l'espera pot augmentar o disminuir segons vagi millorant la disponibilitat i la distribució de les vacunes pel territori. Per defecte s’utilitza el calendari del govern espanyol, però pots canviar-la a la taxa actual o a qualsevol valor personalitzat.

tracking