SEGRE

La Xina regala àpats, entrades i vals del súper per aconseguir que la gent es vacuni

La Xina aprova per primera vegada l'ús comercial d'una vacuna contra la covid

La Xina aprova per primera vegada l'ús comercial d'una vacuna contra la covidEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Xina té vacunes pròpies de la Covid i les ha exportat a diversos països del món, però, en canvi, no ha convençut els xinesos perquè se les posin. La desconfiança se suma al fet que hi ha molts pocs contagis.

El govern vol animar la vacunació perquè, en una població de 1.400 milions, només estan protegits poc més de 80 milions. I per aconseguir-ho, ha recorregut a la idea d'acompanyar la vacuna d'obsequis. Com a reclam s'ofereix un àpat tradicional de colom rostit, dos quilos i mig d'ous, oli, iogurts, detergent, vals per comprar al súper, entrades de cinema o per als parcs.

A més, a Pequín, les comunitats de veïns estan marcades amb un semàfor segons el percentatge de vacunats entre les persones que hi viuen. Als llocs amb més del 80% de vacunats, el cartell és verd. Si és inferior al 40%, és vermell. I si situa entre el 40 i el 80%, és taronja.

Mentre s'espera que a finals de mes l'OMS es pronunciï sobre les vacunes xineses, mai presentades a la UE per a la seva homologació, un alt responsable de la sanitat xinesa va afirmar dies enrere que no tenen una gran eficàcia. Assaigs fets al Brasil amb la vacuna CoronaVac, fabricada per Sinovac, mostraven una eficàcia del 50,4%, si bé al principi havien afirmat que era del 78%. Així, superava per poc el mínim exigit per l'OMS, que és el 50%. De fet, la Xina diu que podria tenir a punt a final d'any una vacuna amb la tecnologia mARN, com les de Pfizer o Moderna, de molta més eficàcia.

tracking