SEGRE

INICIATIVES ENTITATS

L'Aplec del Caragol inunda de color els aparadors de Lleida

Comerços locals exposaran els emblemes i uniformes de les colles al maig

Els organitzadors de ‘L’Aplec als aparadors’, ahir en la presentació a Goumar al carrer Sant Antoni.

Els organitzadors de ‘L’Aplec als aparadors’, ahir en la presentació a Goumar al carrer Sant Antoni.FECOLL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) mantindrà viu aquest proper mes de maig l’esperit festiu de l’Aplec del Caragol amb la campanya L’Aplec als aparadors, una iniciativa impulsada en col·laboració amb la Fecom que omplirà els aparadors de la ciutat amb els colors d’aquesta festa gastronòmica. Pendons, uniformes, mocadors, barrets i altres elements identificatius de les colles s’exposaran als aparadors de botigues i comerços per reivindicar que, encara que les restriccions de la pandèmia van obligar a ajornar la pròxim edició de l’Aplec als dies 3, 4 i 5 de setembre, el maig continua sent sinònim d’aquest encontre.

“Volem arribar al màxim d’establiments possibles, implicant-hi tots els barris de la ciutat. Per aquesta raó, estendrem l’opció de participar a la campanya no només als establiments de l’Eix Comercial, sinó també a les associacions de comerciants del Barri Antic, la Zona Alta, Balàfia, Pardinyes, Cappont, Democràcia-Remolins, la Bordeta, Noguerola i els Magraners”, va assenyalar ahir durant la presentació de la campanya la presidenta de la Federació de Comerç (Fecom), M. Rosa Eritja.

Per la seua part, el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, va explicar que l’objectiu de la iniciativa és “donar suport al comerç de proximitat, especialment afectat per la pandèmia, així com visibilitzar d’alguna manera el color i la vida que aquesta festa aporta a la ciutat durant el mes de maig”.

Entre les propostes de L’Aplec als aparadors també destaquen activitats més participatives com, per exemple, una gimcana.

Trobada prevista al setembre La pandèmia ja va suposar l’any passat un parèntesi en la història de l’Aplec que, des que va començar el 1979, s’ha convertit en la festa gastronòmica per antonomàsia de Lleida. Per la situació sanitària, la Fecoll ja va decidir el 2020 posposar del maig a a l’octubre l’esdeveniment, encara que finalment es va acabar suspenent a la tardor. Aquest any, la festa que reuneix cada any més de 60.000 persones, estava prevista per als dies 21, 22 i 23 maig, encara que es va traslladar a començaments de setembre davant de la “lentitud” del procés de vacunació.

tracking