SEGRE

PREVENCIÓ INICIATIVES

L'Urgell consciencia els joves sobre l'addicció a les noves tecnologies

Amb la campanya de sensibilització 'Depèn de tu'

Impulsors i joves participants en l’acció del consell comarcal sobre l’addicció a les tecnologies.

Impulsors i joves participants en l’acció del consell comarcal sobre l’addicció a les tecnologies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de l’Urgell ha iniciat una acció protagonitzada per joves de la comarca per conscienciar sobre les addiccions i el mal ús de les noves tecnologies. La iniciativa, centrada en uns vídeos que es difondran a les xarxes socials a partir de dissabte, forma part d’una campanya informativa que, sota el lema Depèn de tu, tracta les drogodependències des de diferents àmbits: les drogues, les relacions sentimentals tòxiques i les noves tecnologies.

Alguns protagonistes de l’acció són Alba Gabernet, veïna de Tàrrega de 14 anys, que va destacar que li ha servit per prendre consciència que de vegades els joves abusen del mòbil, i Pau Prats, de Tàrrega i de 13 anys, que va revelar que “ara utilitzo menys el mòbil”. .

Segons l’ens comarcal, un 11,3 per cent dels adolescents d’entre 15 i 24 anys tenen un risc elevat de fer un ús compulsiu d’internet i un 13% de les addiccions registrades el 2019 a Catalunya van ser degudes a la tecnologia. En un altre ordre de coses, l’ONG Projecte Home va atendre l’any passat als centres de Balaguer i Tremp quaranta-cinc persones amb problemes d’addicció a la cocaïna i l’alcohol, entre altres drogues.

A aquesta xifra s’hi ha de sumar vuitanta-quatre atencions telefòniques provinents de les comarques lleidatanes. Segons la memòria de l’entitat, la cocaïna continua sent la que més peticions de tractament genera, amb un 51% dels casos.

El 35 per cent dels tractaments van ser per addicció a l’alcohol, seguits de l’heroïna, el cànnabis i les ludopaties. Quant als efectes de la pandèmia, des de l’entitat van advertir que els pacients arriben amb més problemes de salut mental, situacions econòmiques més difícils i un entorn familiar més tensat.

tracking