SEGRE

CERTÀMENS GASTRONOMIA

Un 'Masterchef' amb sabors lleidatans

Arnau París, nascut a Barcelona i amb arrels a la Noguera, és un dels quinze aspirants en aquest 'talent' culinari de RTVE || Es va classificar amb la recepta 'La Rosa Negra del Montsec'

Arnau, darrere dels fogons de ‘Masterchef 9’, que ara s’emet els dimarts.

Arnau, darrere dels fogons de ‘Masterchef 9’, que ara s’emet els dimarts.RTVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La novena edició de Masterchef, el talent xou de cuina produït per RTVE en col·laboració amb Shine Iberia i que va batre tots els rècords amb més de 70.000 inscrits en els càstings, compta des de la setmana passada amb un lleidatà entre els fogons. Es tracta d’Arnau París, un comercial de 32 anys nascut a Barcelona i molt arrelat al petit poble de Boada (la Noguera), on la seua família gestiona el Molí de la Vansa produint oli.

París, que es defineix com un “amfitrió” de la seua terra i tradicions, es va classificar en l’última prova del càsting presencial amb el plat La Rosa Negra del Montsec, una cassoleta de pasta de full amb pits de guatlla i làmines de trufa negra fresca. “Cal experimentar, disfrutar de tot el que et trobis al camí i, el més important, passar-t’ho bé amb el que facis”, va explicar aquest jove a la ronda de presentacions del programa, que des de dimarts passat 13 enfronta quinze aspirants fins a arribar a la gran final.

En els seus inicis, va començar treballant com a lampista, després va passar al sector financer i ara és venedor. La seua gran passió és la cuina “de casa”, protagonitzada pels productes de proximitat i de temporada.

Tot i així, un dels grans reptes de Masterchef consisteix en la incorporació de tècniques creatives i complicades elaboracions a cada un dels plats. 

Explica que es va inscriure al concurs per “propiciar un canvi de vida” i, quan va rebre el correu electrònic que va confirmar la seua participació, “vaig al·lucinar perquè era un somni fet realitat”. El moment més emotiu dels dos primers programes de Masterchef 9 va arribar dimarts passat a la nit, quan el jurat integrat pels xefs Pepe Rodríguez, Samantha Vallejo Nájera i Jordi Cruz va expulsar a la prova eliminatòria José Maria, el concursant més jove d’aquesta edició, que ràpidament es va guanyar el cor dels espectadors amb la seua història de superació.

El pollastre de corral marinat que va preparar aquest jove de 18 anys li va jugar una mala passada i, segons la valoració en el tast, la carn es va cremar per fora i va quedar crua per dins, per la qual cosa es va tractar d’un plat “immenjable”, en paraules dels xefs. El primer expulsat del certamen va ser Jesús, que va haver de cuinar llampresa.

El guanyador del talent gastronòmic obté el títol de MasterChef Espanya, un premi econòmic de 100.000 euros i l’oportunitat de publicar el seu llibre de receptes.

La polèmica de l’actriu Victoria Abril escatxiga l’edició VIP

A pocs dies d’estrenar-se una nova edició del concurs culinari per als aspirants no coneguts, la cadena espanyola ja ho té tot a punt per a la sisena entrega de Masterchef Vip. L’actriu Vanesa Romero, l’humorista Miki Nadal, la cantant Tamara i el presentador Julián Ianzti són alguns dels famosos que integraran el cartell del programa de cuina, que en els últims dies ha aixecat polèmica a les xarxes socials després d’anunciar la participació de Victoria Abril, que recentment va fer declaracions negacionistes respecte a la pandèmia de la Covid. “Vergonya els hauria de fer als que l’han fitxat. Per respecte a les víctimes mortals i als sanitaris que tant respecteu”, va ser un dels múltiples missatges que van acaparar la publicació a Instagram en la qual RTVE va anunciar la incorporació. Els espectadors fan referència a les declaracions de l’actriu en què posa en dubte que la crisi sanitària del coronavirus fos realment una pandèmia.

tracking