SEGRE

INVESTIGACIÓ DISCAPACITAT

Aspid i Institut Guttmann busquen voluntaris per identificar barreres

La iniciativa necessita un miler persones

Alguns dels assistents a la presentació del projecte.

Alguns dels assistents a la presentació del projecte.ASPID

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fundació Aspid i l’Institut Guttmann van presentar ahir a Lleida un projecte destinat a identificar les barreres que limiten la participació en la societat de les persones amb algun tipus de discapacitat.

La iniciativa necessita un col·lectiu mínim de 1.000 voluntaris, que participaran de manera virtual en el projecte. La informació resultant es posarà a l’abast d’entitats, organismes públics i la societat en general amb l’objectiu de generar canvis basats en les necessitats reals del col·lectiu.

Els interessats a participar-hi ja poden registrar-se al web de l’Institut Guttmann

El projecte està obert a totes les persones majors d’edat de tot l’Estat espanyol i d’Andorra que tinguin una discapacitat o a aquelles que actuïn com a figura de suport, com ara familiars o bé assistents personals.

La participació dels voluntaris en el projecte serà online. Els participants rebran una sèrie de qüestionaris sobre diferents aspectes que determinen la seua participació: mobilitat, habitatge, lleure, ocupació i relacions personals. A més, també disposaran d’un fòrum en el qual compartir els seus dubtes i experiències. Les dades s’analitzaran i posaran a disposició d’entitats i organismes públics, així com de la societat en general, per poder establir canvis que responguin a les necessitats de les persones.

Per a la presidenta de la Fundació Aspid, Bibiana Bendicho, aquest estudi pot aportar conclusions que es poden extreure a títol individual o bé del col·lectiu, però també dona visibilitat a les persones que tenen una discapacitat. Per la seua part, el director de l’Institut Guttman, Josep Maria Ramírez, va explicar que “l’estudi parteix de la necessitat de rebutjar una visió de la discapacitat des d’una perspectiva únicament medicorehabilitadora”.

tracking