SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Una altra lleidatana denuncia una estafa de 124.700 € del 'fals militar enamorat'

“Ho he perdut tot, he estat dos anys i mig sense aixecar el cap”, afirma

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de la Noguera de 68 anys també ha estat víctima de l'estafa del 'fals militar enamorat', que li ha costat 124.700 euros. Ho va explicar ahir, després que dilluns els Mossos informessin que a una altra lleidatana li han estafat 118.000 € amb aquest frau, els autors del qual contacten amb les víctimes a través de les xarxes socials.

“Jo també he estat estafada. Va començar l’abril del 2018, quan dos soldats dels Estats Units em van demanar amistat per Facebook. Vaig acceptar i vaig començar a tenir converses amb ells. Estava passant per un moment anímic delicat, tenia una depressió i no em vaig adonar que m’estaven enganyant. Vaig anar fent-los transferències perquè poguessin tornar, ja que m’asseguraven que l’ONU els retenia els diners i la documentació. Quan me’n vaig adonar ja era massa tard.” Aquest és el relat d’una veïna de la Noguera de 68 anys que entre l’abril i el juny del 2018 va caure en el frau conegut com el fals militar, que ha estat notícia aquesta setmana després que una lleidatana denunciés als Mossos d’Esquadra que li havien estafat 118.000 euros (vegeu notícia).

Ella encara va pagar més: 124.700 euros, la suma de diferents transferències de fins a 30.000 euros..

“Avui [per ahir] he vist la notícia al diari i és un cas calcat al meu”, comenta l’afectada, que ho va denunciar el 13 de juny del 2018 als Mossos. En el seu cas, van ser dos soldats ficticis els que van contactar amb ella amb els nom de Robbert Torres i Daniel Scott explicant-li que eren a Alep (Síria). Tres anys després, afirma que “ha estat horrorós. Ho he perdut tot, em va suposar el divorci, allunyar-me de part de la família. He estat dos anys i mig sense aixecar cap”. La investigació policial no va donar cap fruit i també va presentar denúncia al jutjat de Balaguer.

“Estàs cega i no t’adones que estàs sent víctima d’una estafa”, assegura la dona

“Estàs cega i no t’adones que estàs sent víctima d’una estafa”, afirma. A la denúncia va adjuntar tota la documentació que tenia dels dos soldats, les direccions de correu, els perfils a Facebook, números de comptes corrent i rebuts de les transferències, que guarda en una carpeta. Però fins a la data no ha servit de res. “Es veu que els diners anaven a comptes domiciliats en països com Ghana”, afegeix. “Et sents víctima i culpable. S’aprofiten de la teua situació de vulnerabilitat. Espero que el meu testimoni pugui servir a altres persones perquè no caiguin en la trampa”, sentència.

Els Mossos d’Esquadra recomanen que, davant de la mínima sospita, es recopili la màxima informació del perfil d’usuari i es denunciï, a més de no fer cap pagament ni transferència a desconeguts. Tanmateix, moltes víctimes no denuncien per vergonya. 

Dos dones més diuen que han pagat 100 euros

Dos dones lleidatanes més es van posar en contacte ahir amb aquest diari perquè havien viscut o estaven vivint situacions similars. Les dos van afirmar que havien transferit als soldats 100 euros. Una d’elles va assegurar que va deixar l’amistat al sospitar que podia tractar-se d’una estafa. L’altra va afirmar que el contacte s’havia iniciat fa escassos dies i que el seu amic responia a un perfil similar al del de la dona que va denunciar l’estafa de 118.000 euros. Davant d’aquesta notícia, va pensar que podia ser una altra víctima d’aquest tipus de frau.

D’altra banda, la Guàrdia Civil de Gandia (València) va desarticular fa un any una xarxa que suposadament es dedicava a aquesta estafa. Van ser detingudes sis persones, quatre de les quals a Barcelona i les altres dos a València i Las Palmas. La majoria eren de nacionalitat nigeriana i havien creat perfils falsos en xarxes socials en els quals es feien passar per oficials de l’exèrcit dels EUA, d’alt rang i en tasques humanitàries. A una de les dones van arribar a estafar-li 226.000 euros 

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.MAITE MONNÉ

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.

La còpia de la denúncia que va fer als Mossos el 2018 aquesta veïna de la Noguera.MAITE MONNÉ

tracking