SEGRE

SALUT ENTITATS

Consells a mida contra el càncer

L'AECC de Lleida estrena dos serveis d'assessorament capil·lar i nutricional || A càrrec del cicle d'Estilisme de l'institut Torre Vicens i la doctora Antonieta Barahona

Alumnes de segon del cicle d’Estilisme i Direcció de Perruqueria de l’institut Torre Vicens.

Alumnes de segon del cicle d’Estilisme i Direcció de Perruqueria de l’institut Torre Vicens.AECC LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AECC – Catalunya contra el Càncer de Lleida ha estrenat dos nous serveis gratuïts d’assessorament capil·lar i nutricional per a persones amb càncer. Seran els alumnes del cicle d’Estilisme i Direcció de Perruqueria de l’institut Torre Vicens els que, acompanyats en tot moment per la seua tutora Maite Vall-llebera, atendran aquelles persones que han perdut el cabell a causa del tractament oncològic.

Els joves faran una valoració i un seguiment de tractaments contra l’alopècia, col·locaran perruques a mida de les quals disposa l’entitat i s’encarregaran del seu manteniment. Així mateix, el servei d’assessorament nutricional anirà a càrrec de la doctora Antonieta Barahona, especialitzada en nutrició i col·laboradora de l’AECC Lleida.

I és que, segons expliquen des de l’entitat, “els tractaments contra el càncer generen una sèrie d’efectes relacionats amb el sistema digestiu i l’alimentació com la pèrdua de la gana, les nàusees i els vòmits. Per aquests motius, entre d’altres, és important seguir unes pautes alimentàries controlades per un professional”.

Val a recordar que la delegació a Lleida de l’AECC – Catalunya contra el Càncer, que l’any passat va atendre més de 2.100 pacients oncològics i els seus familiars, també ofereix des de fa temps assessorament juridicolaboral. L’advocada Mireia Pardell és l’encarregada de resoldre tots els dubtes que poden sorgir sobre drets laborals durant el procés de la malaltia o després, com qüestions relacionades amb un acomiadament arran del càncer, una incapacitat temporal o la reincorporació a la feina.

tracking