SEGRE

GASTRONOMIA CERTÀMENS

Les Borges escalfa motors per a la primera edició del concurs culinari Premis Josep Lladonosa

Les Borges escalfa motors per a la primera edició del concurs culinari Premis Josep Lladonosa || Dotze aspirants es disputaran el títol el dia 25

Foto de família dels dotze aspirants i els organitzadors del concurs, ahir al Grup Rull de Lleida.

Foto de família dels dotze aspirants i els organitzadors del concurs, ahir al Grup Rull de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot a punt a les Borges Blanques per a la primera edició dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el certamen en honor al reconegut xef Josep Lladonosa, natural d’Alguaire, que reconeixerà les millors propostes de tres alumnes d’escoles d’hostaleria i turisme de tot Catalunya.

Els dotze aspirants que competiran el pròxim 25 de maig a la gran final en el Pavelló de l’Oli de la capital de les Garrigues van participar ahir al matí en una sessió formativa impartida pels xefs Josep Moreno (del restaurant amb estrella Michelin Deliranto, a Salou) i Xavier Benet (de l’Hostal Benet de les Borges Blanques), que des de les cuines del Grup Rull a Lleida van instruir els joves cuiners sobre el correcte tractament de l’oli d’oliva verge extra que es produeix al territori, ingredient que serà clau en el certamen impulsat per l’ajuntament de les Borges.

Els finalistes del certamen van assistir ahir a una sessió formativa sobre oli d’oliva verge extra

Els tres aspirants que representen l’Escola d’Hoteleria de Lleida, Esther Subias, Eusebi Juanpere i Jordi Gregori, van explicar que “arribar a la final del concurs ja ha estat un gran èxit i una recompensa a la feina ben feta, encara que continuarem donant el millor de nosaltres per poder aconseguir el premi”. Pel que respecta a la difícil situació que està experimentant el sector de l’hostaleria i la restauració van assegurar que “estem més motivats per continuar formant-nos i lluitar per deixar la professió en el lloc que es mereix”.

L’acte d’ahir va ser presidit per l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el director general del Grup Rull, Josep Lluís Rull, que van destacar que l’objectiu dels Premis Josep Lladonosa és posar en relleu la qualitat dels productes gastronòmics del territori a través de les propostes creatives ideades pels alumnes de les escoles d’hostaleria. “Volem demostrar que la cuina de Catalunya i de Lleida és una de les millors del món”, van assegurar.

Així mateix, també es va presentar ahir el guardó creat per Juan Sebastián Rodríguez, una figura metàl·lica de tres peces que pren la forma de les inicials del xef Josep Lladonosa i que “reflecteix la importància del treball en equip a totes les cuines professionals”.

tracking