SEGRE

INICIATIVES EDUCACIÓ

Guissona llueix mirades que parlen

La rambla d'aquesta població acull una mostra amb 800 fotografies d'ulls per explorar la capacitat de comunicació || En el projecte han participat estudiants i els avis de la residència

Els avis de la residència de la Fundació Agropecuària de Guissona visitant ahir la mostra fotogràfica, en la qual han participat.

Els avis de la residència de la Fundació Agropecuària de Guissona visitant ahir la mostra fotogràfica, en la qual han participat.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El dia a dia amb les mascaretes ha fet que, durant la pandèmia, la mirada hagi cobrat un paper protagonista. Així ho pensen els més de 600 estudiants de Guissona de P3 a l’ESO que, a través del Pla Educatiu Entorn, s’han dedicat des del mes de gener passat a treballar la mirada a nivell emocional i com a forma d’expressió. Què sento?, com ho expresso?, què vull comunicar?, són algunes de les preguntes que s’han plantejat de forma conjunta als cinc centres educatius de Guissona.

Ha estat “tota una experiència”, explica David Vall, un dels estudiants, que apunta que, entre les activitats, “ens van proposar aguantar la mirada durant un minut davant un altre company. Va ser una sensació un pèl insòlita però plena de contingut”.

El projecte s’inspira en el treball realitzat el 2016 per l’artista urbà Lluc Flotats, establert a Lleida

A partir d’aquesta proposta, que porta el nom de Projecte Mirades, els estudiants han pres més de 800 fotos. Les han fet amb una plantilla opaca que emmarcava únicament els ulls. D’aquesta manera s’exposen totes les mirades, més de 800, entre les dels estudiants i les dels avis de la residència de gent gran d’aquesta població de la Segarra amb els quals també van interactuar en el projecte. Des d’ahir i fins al proper 15 de juny s’exposa el treball en un plafó gegant situat a la rambla dels Segadors, just davant de la residència geriàtrica, els usuaris de la qual ahir van visitar la mostra.

Com explica la regidora de Cultura, Agnès Pla, “és la mirada de la nostra gent la que compartim cada dia i la que portem en el nostre imaginari allà on siguem”. En aquesta línia, Pla va manifestar la seua satisfacció per la interactuació entre els joves i els avis per dur a terme el projecte.

L’exposició ha pres com a referència el projecte De reüll de Lluc Flotats, que el 2016 va presentar 420 fotografies de mirades tractades de forma monocromàtica de persones de diferents localitats catalanes com Barcelona, el Pont de Suert o Terrassa. Flotats es va desplaçar ahir dimecres fins a Guissona i va afirmar sentir-se satisfet que el seu treball continuï sent un referent cinc anys després.

Lluc Flotats és un artista urbà de 32 anys que viu a Lleida treballant d’educador social i emocional.

L’exposició de Guissona es complementa amb el joc Què diuen els meus ulls? A partir d’un photocall es pretén que els veïns interpretin la mirada de les persones fotografiades per generar una interacció.

tracking