SEGRE

TRADICIONS FESTES

Lleida, a punt per al Corpus

Tretze catifes de flors decoraran demà l'Eix des del carrer Cavallers fins a Indíbil i Mandoni || El seguici popular, aquest any a la plaça Sant Joan

El Patronat del Corpus de Lleida, preparant ahir les flors amb què decoraran l’Eix.

El Patronat del Corpus de Lleida, preparant ahir les flors amb què decoraran l’Eix.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El color i la tradició tornaran a prendre demà els carrers del centre de Lleida durant la celebració de la festivitat del Corpus, que omplirà l’Eix Comercial amb tretze catifes de flors. Per fer-ho es necessitaran dos tones de pètals i serradures de colors.

El president del Patronat del Corpus de Lleida, Enric Figueres, va explicar que “teníem moltíssimes ganes de recuperar aquesta tradició després de l’aturada obligatòria de l’any passat. Encara que hem hagut d’adaptar la celebració i prescindir de la desfilada, tornar a engalanar els carrers significa que som una mica més a prop de la normalitat”.

Al voltant de quaranta catifaires s’encarregaran de decorar el tram des del carrer Cavallers fins a Indíbil i Mandoni des de les 06.00 hores de demà. .

Quant a les novetats, Figueres va apuntar que aquestes particulars catifes s’instal·laran també al tram entre els porxos de la plaça Paeria, “perquè hi hagi més amplitud per al públic”. Una de les catifes dibuixarà una espelma, una iniciativa impulsada per la Federacio? de Catifaires de Catalunya en record a totes les persones que han perdut la vida a causa de la Covid-19.

Així mateix, la tradicional desfilada d’elements de la cultura popular, liderats per l’Àliga, el Lleó i els Cavallets, se substituirà per una exhibició a la plaça Sant Joan (12.30 hores). El Patronat del Corpus de Lleida continua amb els tràmits perquè aquesta tradició sigui així declarada festa d’interès cultural de Catalunya, un procés que va començar el 2019 i que s’ha demorat a causa de la crisi sanitària.

tracking