SEGRE

Es disparen a Lleida les separacions de parelles que passen dels 60 anys

Els lleidatans es divorcien més que a la resta de l’Estat

La taxa de divorcis creix entre els lleidatans majors de 60 anys.

Es disparen a Lleida les separacions de parelles que passen dels 60 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En general, un matrimoni d’edat avançada s’associa a l’estabilitat. No obstant, cada vegada són més els matrimonis o parelles que deixen de banda la promesa d’"estimar-se i respectar-se fins que la mort ens separi", ja que el nombre de divorcis s’ha disparat especialment en el tram d’edat que va dels seixanta als setanta anys.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) a la demarcació de Lleida, la taxa de divorcis entre els matrimonis en els quals ambdós membres tenien entre 60 i 64 anys d’edat ha pujat de 3,94 el 2015 fins a 4,36 el 2019. L’augment és menor pel que fa al grup de 65 a 69 anys, en el que la taxa ascendeix donis de l’1,90 del 2015 fins el 2,86 del 2019, pero es significatiu si ho comparem amb la resta de l'Estat, on els divorcis entre els matrimonis de 60 a 64 anys han pujat del 3,02 al 3,34. i des de 1,74 fins al 2,10. 

L’augment de l’esperança de vida o el descens de la religiositat podrien explicar aquest fenomen. Un altre factor que s'ha de tenir en compte és la jubilació d’un o ambdós cònjuges, per la qual cosa la parella passa més temps sola, combinat amb l’abandó de la llar familiar per part dels fills. Moltes parelles  es concentren en fills i família i posen en un segon pla la seua relació i quan els fills s'independitzen, no haver de mantenir dempeus l’estructura familiar dona via lliure a la parella per prendre la decisió de la ruptura.

tracking