SEGRE

MEMÒRIA DEMOCRÀTICA INFORME

Traves del CGPJ a prohibir l'exaltació del franquisme

Manifestant amb la bandera franquista, ahir a Barcelona.

Manifestant amb la bandera franquista, ahir a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va aprovar ahir amb quinze vots a favor i sis en contra un informe dels vocals Roser Bach i Wenceslao Olea sobre l’avantprojecte de llei de Memòria Democràtica, un text que es mostra molt crític amb alguns aspectes de la norma al considerar que vulneren la llibertat d’expressió. Per als vocals, l’apologia franquista que puguin realitzar determinades fundacions està emparada per la llei sempre que no s’humiliï les víctimes.

L’assumpte va arribar al ple de l’òrgan de govern dels jutges amb un segon esborrany, després de la falta d’acord entre els dos ponents designats inicialment per elaborar el seu informe a l’avantprojecte de llei, que en tot cas no és vinculant per al Govern.

Considera que l’apologia es pot emparar si no humilia les víctimes

Hi cal sumar que el mes d’abril passat, el projecte de llei impulsat per la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, va obtenir un ajustat suport del bloc progressista en un altre òrgan consultiu, el Consell Fiscal, per a la consecució del qual va ser determinant el vot de la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado.

Calvo va replicar a l’informe que “enaltir el franquisme és seguir vilipendiant les víctimes i els seus familiars, i la dignitat que aquestes víctimes requereixen amb reparació, justícia i veritat, que és el que persegueix aquesta llei”.

tracking