SEGRE

L'eclipsi de sol d'avui es podrà veure com a parcial a Espanya

Eclipsi de sol

L'eclipsi de sol d'avui es podrà veure com a parcial a Espanya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui es produirà un eclipsi anular de sol, per la qual cosa bona part de l’hemisferi nord gaudirà d’un dels fenòmens astronòmics més singulars, en el qual la lluna passa just davant del sol, esborrant fins al 38% del seu disc. Es veurà cap a les 11.00 hores com a eclipsi anular al nord-est del Canadà, el nord de Grenlàndia (Dinamarca), l’oceà Àrtic i el nord-est de Rússia.

A Espanya assolirà una magnitud màxima de 0,20 a l’extrem nord-oest de la Península, serà de 0,10 a l’interior peninsular i d’uns 0,02 a les illes Canàries i les Balears. Per fer-se una idea d’aquestes diferències, segons els càlculs, des del nostre territori es veurà com tot just una dècima part del diàmetre de l’astre rei serà cobert.

L’últim eclipsi solar parcial que es va poder veure a Espanya va ser el 21 d’agost del 2017 –encara que va ser poc visible perquè va coincidir amb la posta de sol–. El següent serà el 25 d’octubre del 2022, al nord-est de la Península i illes Balears. Per veure un eclipsi solar total caldrà esperar fins al 12 d’agost del 2026 i al 2 d’agost del 2027, i, poc després el 26 de gener del 2028, hi haurà un eclipsi anular.

L’astrònom Ramon Drudis farà una activitat a l’Escola Antònia Simó per veure’l

Per poder veure el fenomen d’avui, l’astrònom Ramon Drudis durà a terme una activitat d’observació amb els alumnes i alumnes de l’Escola Antònia Simó d’Almacelles, entre les 11.13 i les 12.35 hores, quan serà més visible aquest fenomen.

tracking