SEGRE

Aquests són els colors de cotxe més buscats

El blanc encara és un dels colors més sol·licitats.

Aquests són els colors de cotxe més buscats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi d’Unoauto, el portal d’automoció de vehicle nou de Sumauto, revela que actualment quan els espanyols volen comprar un cotxe nou, opten cada vegada menys pels dos colors bàsics: blanc i negre. No obstant, el blanc continua sent un dels preferits, en obtenir un 25% de la quota, encara que empatat amb el gris. Fa cinc anys, en canvi, el blanc suposava el 29% de les recerques de cotxes.

Per la seua part, el negre ha passat del 14% al 12%, concentrant la seua demanda en segments particulars i menys freqüents com els càbrio o els esportius.

El color gris ha crescut gairebé 10 punts de quota en els últims cinc anys, de manera que ha passat del 16% a l’actual 25%. És un color molt habitual en cotxes familiars i monovolums, així com en els SUV i berlines, encara que en menor mesura.

Pel que es refereix a la resta de colors disponibles al mercat espanyol, el blau comença a repuntar i arriba al 12% de quota, encara que cal distingir el blau fosc, més comú en les berlines o vehicles familiars, del blau clar o el blau “elèctric”, més habituals en els SUV.

El plata i el roig són els colors menys escollits pels conductors espanyols, amb un 9% i un 5%, respectivament. 

El portaveu d’Unoauto, Ignacio García Rojí, explica que encara que hi hagi grans campanyes de márquetin mostrant models de colors més estridents i frescos, al final el comprador arriba al concessionari amb una mentalitat molt més conservadora i descarta els colors que, a l’anunci del cotxe, són els que li han cridat l’atenció.

tracking