SEGRE

El tràmit que has de fer si t'has de vacunar en una altra comunitat autònoma

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.

El pavelló Onze de Setembre de Lleida és un dels punts on es vacuna la població.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

S'atansa el final del curs escolar i el començament de la temporada de vacances. Aquells que estan pendents de vacunar-se es pregunten com ho faran si quan els toca fer-ho estan fora del seu lloc de residència habitual. Està previst que un 70% de la població estigui vacunada al final de l'estiu, per tant és molt probable que el gran gruix dels ciutadans rebin la crida a vacunar-se durant les vacances.

De moment, no s'ha establert cap protocol per les persones que siguin a l'estranger. Pels que passin l'estiu en altres comunitats de l'Estat, la ministra Carolina Darías va respondre en roda de premsa que els serveis de salut avisen amb prou temps d'antelació per a que es puguin combinar les vacances i la vacunació. "I si no, caldrà esperar a quan acabi el torn per tornar-se a vacunar", ha assegurat de manera taxativa la màxima responsable del Ministeri de Sanitat.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón ha donat un altra opció: traure’s la targeta de desplaçats perquè puguin citar-los en altres ciutats. Aquesta targeta es pot tramitar al CAP del lloc d'estiueig.

El País Valencià, per exemple, ja està posant segones dosis a visitants de la resta d’Espanya i d’altres països de la Unió Europea. Els turistes no passen al davant dels locals, sinó que se’ls afegeix al final de la llista del tram d’edat que els correspon.

També Balears, Astúries, Cantàbria i Andalusia s’han compromès a atendre els viatgers d’altres territoris de l’estat. Per ara, Catalunya no s’ha posicionat sobre aquesta qüestió, i el govern espanyol no ha donat cap directriu sobre el tema. Per això les comunitats reclamen al Govern més vials de cara a l’estiu.

tracking