SEGRE

CELEBRACIÓ HISTÒRICA

Almenar recupera el Mercat Medieval i rep 3.000 visitants el primer dia

L'ajuntament amplia el recinte i els horaris per precaució per evitar aglomeracions || Es prolongarà fins avui, després d'haver cancel·lat l'edició del 2020 per la pandèmia

Un dels espectacles als carrers d’Almenar durant la primera jornada del Mercat Medieval.

Un dels espectacles als carrers d’Almenar durant la primera jornada del Mercat Medieval.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Almenar va recuperar ahir el seu Mercat Medieval, després d’haver cancel·lat l’edició anterior a causa de la pandèmia. Llavors la va substituir una cercavila que els veïns van veure des dels balcons. Ara han pogut tornar a participar en la celebració a peu de carrer al costat de nombrosos visitants.

L’ajuntament estima que unes 3.000 persones han recorregut al llarg de la jornada el recinte del Mercat, que arriba aquest any a la 25a edició i la superfície del qual és més gran que en edicions anteriors. El consistori ha ampliat tant l’espai de la celebració com els horaris, com a mesura de precaució per evitar aglomeracions i risc de contagi de coronavirus.

Així ho va explicar l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, que va indicar que també les diferents representacions teatrals i altres actes al llarg de la jornada s’han espaiat entre si per facilitar que el públic es dispersi en finalitzar cada un i evitar concentracions excessives. La primera edil es va mostrar satisfeta davant de la bona resposta del públic.

La celebració va començar al matí i va incloure una cercavila a càrrec de la companyia teatral La Cremallera Teatre, espectacles de dansa i es van entregar els premis d’un concurs de punts de llibre, entre altres activitats.

Recreació històrica

El programa festiu es prolongarà fins avui, amb la representació teatral d’un judici per combat i de la visita de la cort reial al Mercat Medieval, entre altres espectacles.

Un dels espectacles als carrers d’Almenar durant la primera jornada del Mercat Medieval.

Un dels espectacles als carrers d’Almenar durant la primera jornada del Mercat Medieval.GERARD HOYAS

tracking