SEGRE

Coca-Cola perd 4.000 milions de dòlars per un gest d'un futbolista

Cristiano Ronaldo celebra un dels gols amb què va fer història.

Cristiano Ronaldo celebra un dels gols amb què va fer història.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En la roda de premsa de dilluns abans del partit que va enfrontar  Portugal i Hongria, Cristiano Ronaldo es va asseure davant de les càmeres i abans de començar i amb un gest d’absolut menyspreu, va prendre les dos botelles de Coca-Cola que hi havia sobre la taula i les va apartar per a, tot seguit, agafar una botella d’aigua. Per si no hagués quedat prou clar, el portuguès va aixecar la botella i, ensenyant-la als periodistes va dir "aigua" i a continuació, en un to encara més despectiu, va afegir "Coca-Cola", com si li fes fàstic. Cal recordar que Coca-Cola és un dels patrocinadors principals de l’Eurocopa.

Pot semblar anecdòtic, però aquest simple gest, que amb prou feines va durar 20 segons, ha provocat una forta caiguda de les accions de l’empresa americana, que va passar de valer 242 mil milions de dòlars a 238 mil milions. En el moment del gest del futbolista lusità, les accions de la companyia tenien un valor de 56,10 dòlars cada una. Tan sols mitja hora després l’acció tenia un valor de 52,22 dòlars. Es tracta d’una pèrdua de 4.000 milions de dòlars i un dany reputacional que pot ser dificil de reparar.

No és la primera vegada que Cristiano Ronaldo fa un comentari en públic contra la beguda. Ja en va fer un altre de similar en una d’entrevista quan parlava de la dieta sana i saludable que han de portar els nens, sense consumir productes ensucrats o rics en greixos. “Soc dur amb el meu fill. En ocasions beu Coca-Cola i Fanta, i menja patates fregides. Ell sap que no m’agrada”, va afirmar. Tanmateix, en aquesta ocasió el cop per a la companyia ha estat més notori, ja que el gest del portuguès apartant les botelles de Coca-Cola s’ha fet viral a totes les xarxes socials, mitjans digitals i fins i tot informatius d’algunes cadenes de televisió que, en prime time, han obert la secció d’esports amb aquestes imatges.

Preguntat sobre l’assumpte, un portaveu de Coca-Cola, es va limitar a declarar que "tothom té de dret a beure el que prefereixi", segons els seus "gustos i necessitats".

El centrecampista francès del Manchester United Pogba també va voler exercir d’esportista defensor dels hàbits saludables en el partit d’ahir a la nit contra la selecció d’Alemanya. Pogba va ser elegit com MVP del partit|trobada que França va guanyar als germànics (1-0) i, en iniciar la conferència de premsa, va apartar una botella de cervesa Heineken sense fer cap tipus de comentario.En aquesta ocasió sembla que les motivacions van ser religoses, ja que Pogba professa la religió islàmica que no permet consumir begudes alcohòliques. 

tracking