SEGRE

FESTEJOS TRADICIONS

Revetlles de Sant Joan amb cita prèvia

La Paeria autoritza nou fogueres a Lleida i en tot Ponent n'hi haurà desenes amb limitacions d'aforament i mesures sanitàries || Els forners esperen vendre un 5% més de coques que el 2020

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Amb la revetlla de Sant Joan a la cantonada, els municipis lleidatans ja ho tenen tot preparat per donar la benvinguda a l’estiu amb foc i música, encara que respectant les distàncies com a mesura de prevenció davant de la Covid-19. A l’Urgell, Agramunt ha optat per recuperar finalment la paella popular de Sant Joan, prevista per al dia 24, amb la novetat que caldrà reserva prèvia i s’establiran dos torns de recollida per evitar aglomeracions.

El dia previ arribarà la Flama del Canigó i els Diables l’Espetec oferiran un espectacle de foc. A Bellpuig, a part de rebre la Flama del Canigó per part de la Penya Ciclista Pedal i el Centre Excursionista CIM, hi haurà actuació del grup Crit a les piscines, actuació dels diables Foc Foll i un castell de focs artificials.

Més gastronòmica serà la proposta d’Ossó de Sió, que organitzarà un sopar a les piscines. Per la seua part, Cervera rebrà la Flama del Canigó a la plaça Major, on també es llegirà el manifest i s’encendrà una foguera mentre que, a Guissona, la vetllada estarà animada per La Cremallera.

A l’Alt Urgell, la Seu celebrarà la nit més curta de l’any amb un programa lúdic i esportiu. Començarà a la tarda amb una sessió de zumba, a càrrec d’Urban Sport La Seu, a la plaça de Joan Sansa.

A última hora de la tarda, coincidint amb l’arribada de la Flama del Canigó, la Banda del Grup de Diables de l’Alt Urgell i Òmnium Cultural han preparat una cercavila que sortirà des de la mateixa plaça (Joan Sansa) i que acabarà a la plaça dels Oms, on entregaran la Flama a l’ajuntament. A la nit serà el torn d’un castell de focs artificials, a càrrec dels Diables de l’Alt Urgell i des de la Torre Solsona, perquè pugui ser visible des de gran part de la ciutat.

Organyà, per la seua part, manté la tradició d’encendre la foguera i repartirà coca i xocolate entre els assistents.

A Mollerussa, com marca la tradició, els Diables de la ciutat, en col·laboració amb el Jovent del municipi i el consistori, han organitzat un sopar popular i un espectacle de foc per celebrar la revetlla, activitats que per seguretat es duran a terme a l’esplanada ubicada darrere dels pavellons firals. Les activitats començaran a les sis de la tarda amb una guerra d’aigua. A mitjanit, s’encendrà una foguera de Sant Joan abans de l’espectacle de foc dels Diables, que aquest any compleixen 35 anys d’activitat.

A Lleida ciutat, la Paeria ja ha autoritzat nou fogueres (ahir al matí va rebre unes altres tres sol·licituds), que encendran la metxa de la nit més màgica de l’any des dels diferents barris.

Quant a la tradicional coca de Sant Joan, la presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, es mostra optimista després de la relaxació de les restriccions i espera superar en un 5% les vendes de l’any passat.

També es va mostrar positiu Francesc Tarragó, de la pastisseria L’Antull de Tàrrega, on les coques més sol·licitades són les de massapà amb fruita i les de crema.

El Pirineu celebra el solstici amb festes del foc Les festes del foc tornaran demà al Pirineu i Aran, però amb celebracions limitades pel que fa a aforament i reservades als veïns de cada localitat. La vigília de Sant Joan hi haurà falles al Pont de Suert, Boí, Casós i Vilaller, a l’Alta Ribagorça; també a Isil, al Pallars Sobirà, així com a Alàs i Cerc, a l’Alt Urgell, que recupera la tradició i ho fa limitant l’aforament a un setanta per cent. També hi haurà restriccions de públic a la Crema deth Haro de Les. D’altra banda, la Crema deth Taro d’Arties s’ha suspès.

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.AMADO FORROLLA

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.

La foguera al barri de Cappont, gairebé a punt.AMADO FORROLLA

tracking