SEGRE

XARXES SOCIALS

Aquestes són les novetats de Tinder per adaptar-se a la Generació Z

Tinder afegeix vídeos als perfils per adaptar-se a la Generació Z

Tinder afegeix vídeos als perfils per adaptar-se a la Generació ZTinder

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de l’aplicació de cites Tinder podran a partir d’aquest dimarts pujar vídeos curts de 15 segons als seus perfils, un canvi que segons va explicar en una entrevista amb Efe el conseller delegat de la companyia, Jim Lanzone, està pensat per adaptar el servei als hàbits de la Generació Z.

La Generació Z la formen aquelles persones nascudes entre finals de la dècada de 1990 i principis de la de 2010, de manera que inclou tota la dècada dels 2000 i és la primera els integrants de les quals van créixer en un entorn ja completament digital, amb internet present en cada aspecte de les seues vides.

"Més de la meitat dels nostres usuaris pertanyen a la Generació Z. Parlem amb ells constantment i ens diuen que el que volen són més maneres de poder expressar qui són", va apuntar Lanzone, que va qualificar aquests adolescents i d’uns vint anys de "fluids i gens moralistes".

AMB EL PERFIL TRADICIONAL NO N'HI HA PROU

Aquests joves, acostumats a consumir vídeos curts en plataformes com TikTok, volen conèixer bé una persona abans de tenir una primera cita, er la qual cosa no n’hi ha prou amb el perfil tradicional de text i fotografies que fins ara ve utilitzant l’aplicació, segons va explicar el conseller delegat de Tinder.

"Això és el principi del que jo anomeno el Tinder tridimensional. Sabem que les persones són multidimensionals i hem de donar-los més maneres perquè puguin expressar-se i demostrar-lo", va assegurar el directiu.

De la mateixa manera que un usuari pot penjar en l’actualitat fins nou fotografies diferents en el seu perfil, a partir d’aquest mateix dimarts totes o part d’aquestes fotografies podran substituir-se per vídeos, en els quals l’internauta podrà mostrar allò que més el defineix: des d’una activitat esportiva a un paisatge.

Els vídeos es reproduiran de forma automàtica i en bucle però sense so, que no s’activarà fins que l’usuari polsi sobre la pantalla amb el seu dit i mostri així el seu interès per aquest perfil.

S’ADAPTARAN AL QUE DEMANIN ELS USUARIS

Encara que el límit inicial de durada d’aquests vídeos és de quinze segons, Lanzone va explicar que romandran atents als comentaris que rebin per part del públic i que estan oberts a ampliar aquell temps màxim en un futur si així ho demana la gent.

El màxim directiu de la popular aplicació de cites va explicar que una altra de les característiques dels membres de la Generació Z és que "tenen menys pressa per conèixer-se en la vida real", a diferència de generacions majors que, després d’una breu interacció, de seguida proposen d’anar a prendre alguna cosa i conèixer-se en persona.

"Els importa menys el resultat que el procés. Volen més informació, tenir temes sobre els quals xarrar o activitats que puguin compartir amb l’altra persona", va assegurar.

EXPLORAR I CONVERSAR... SENSE CONNECTAR

En aquest sentit s’emmarquen les altres dos novetats que Tinder va anunciar avui, la inclusió d’una manera d’"exploració" que permet filtrar perfils per gustos i aficions, i la possibilitat d’iniciar una conversa amb un altre usuari elegit pel sistema segons la seua personalitat sense necessitat d’haver connectat abans.

Les diferents categories de la manera d’"exploració" vindran determinades per les tendències que Tinder observi entre els seus usuaris, encara que també crearà altres que consideri tenen potencial per ser populars.

Algunes exemples de categories que Lanzone va mostrar a Efe són "mascotes", "apassionats del menjar" i "aventurers".

Tinder i la resta d’aplicacions de cites com Bumble i Hinge van veure com el seu ús es disparava durant la pandèmia de covid-19, ja que la reducció de les interaccions socials va portar molta gent a passar més temps navegant i xatejant en aquestes plataformes.

Això va implicar que els hàbits del conjunt dels usuaris s’atansessin més als quals ja venia mostrant la Generació Z, és a dir, passar més temps en l’aplicació i tardar més a tenir una primera cita en persona.

tracking