SEGRE

Superlluna de maduixa: què és i on podem veure el primer fenomen astronòmic de l'estiu

Així es va veure la superlluna rosa, la més gran de l’any, des de les comarques de Lleida

Així es va veure la superlluna rosa, la més gran de l’any, des de les comarques de LleidaEDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La superlluna de maduixa és l’última superlluna de l’any 2021 i es podrà veure la nit del 24 el 25 de juny, només tres dies després que arranqui el solstici que inaugura l’època estival. Apareixerà cap al tard, entorn de les 20.40 hores i, segons la NASA, es podrà apreciar des de qualsevol part del món fins a les primeres hores del matí següent sense necessitat de prismàtics o telescopis. A Espanya, no serà fins a la 01.40 hores de la matinada quan es podrà veure en la seua màxima esplendor, hora en què estarà més il·luminada.

La lluna es veurà més brillant i gran del que és habitual ja que estarà a 361.536 quilòmetres del centre del planeta. En els aquests casos, la lluna pot arribar a observar-se un 14% més gran i fins un 30% més brillant de l’habitual.

El nom no procedeix del color rosat que adopta el satèl·lit sinó que es deu a l'època de l’any en la qual es troba. Segons explica la NASA, van ser les primeres tribus natives americanes les que van batejar així el fenomen, ja que en aquell temps era la data de recol·lecció de la maduixa.

Fins al març de l’any següent, 2022, no es podrà tornar a  presenciar aquest fenomen.

tracking