SEGRE

EDUCACIÓ SALUT

Tallers de sexualitat per a més de 1.500 estudiants de Lleida

Llevadores han abordat conceptes com el gènere, el plaer o les relacions

Adolescents en un taller de sexualitat a càrrec de les llevadores d’ASSIR a Lleida.

Adolescents en un taller de sexualitat a càrrec de les llevadores d’ASSIR a Lleida.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.500 alumnes de tretze centres educatius de la ciutat de Lleida han participat al llarg d’aquest curs en els tallers sobre Salut Sexual i Afectiva impartits per les llevadores del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) a Lleida, emmarcats dins del programa Salut i escola.

Concretament, entre els mesos d’abril i juny d’aquest any les professionals han dut a terme intervencions amb un total de 28 grups d’alumnes des de quart de Primària fins a primer de Batxillerat. Tots ells van tenir accés a propostes divulgatives amb continguts adaptats a la seua edat.

A l’aula, els nens i joves van dibuixar i van aprendre en aquests tallers els canvis del cos i van aprofundir sobre el coneixement de la menstruació. Els alumnes també van rebre nocions d’assertivitat i negociació en sexualitat i afectivitat, a més d’actualitzar coneixements sobre els mètodes anticonceptius i les infeccions de transmissió sexual.

I és que, segons van explicar des de l’Institut Català de la Salut, “aquestes sessions tenen un enfocament integral en sexualitat i aborden, entre altres qüestions, els conceptes de gènere, rol, estereotips, plaer, drets sexuals, violència, diversitat i tipus de relacions”. En aquest sentit, les llevadores de l’ASSIR Lleida van manifestar una “gran satisfacció i agraïment per la bona resposta i magnífica acollida que han rebut els tallers, tant per part de la comunitat educativa com per part dels alumnes, especialment en època de pandèmia”.

Tot i que van lamentar que l’actual crisi sanitària no ha permès implementar el programa als més de 4.000 alumnes als quals cada any s’adreça, també van lloar la iniciativa de tots els professors i mestres que s’impliquen en una educació que va més enllà del contingut purament acadèmic.

En relació amb els cursos de salut sexual, aquestes especialistes van considerar que “l’objectiu és arribar al màxim nombre possible d’adolescents i preadoslecentes, amb l’objectiu d’empoderar-los i fer-los responsables de la seua sexualitat tant en la dimensió afectiva i emocional com en les dimensions relacional i del plaer”.

Així mateix, les llevadores van concloure que “el nostre repte és educar en les relacions d’igualtat i en la vivència de la sexualitat de manera saludable i responsable”.

tracking