SEGRE

Així serà aquest estiu: més càlid de l'habitual

Imatge d’arxiu de l’onada de calor que va afectar Lleida el mes de juliol passat.

Imatge d’arxiu de l’onada de calor que va afectar Lleida el mes de juliol passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveu un estiu més càlid de l’habitual. El pronòstic per als mesos de juny, juliol i agost indica que a pràcticament tot el país, exceptuant el nord-oest peninsular, el més probable és que es registrin temperatures més elevades de l’esperable per a aquesta temporada. La previsió coincideix amb la Organización Meteorológica Mundial (OMM), que també pronostica unes temperatures per sobre de la mitjana|mitja en tot l’hemisferi nord del planeta.

Aquest estiu podria deixar noves xifres rècord a Espanya. Igual que ho va fer l’any anterior. I els últims sis estius; cada un més càlid que l’anterior. L’estiu de 2020, per exemple, es va concloure amb un balanç rècord. La temperatura mitjana (23,9 graus C) va ser 0,9 graus més alta que els valors mitjans. L’arribada de dos onades de calor, a més, va marcar xifres rècord a diverses localitats del país (els 42,2 graus C registrats a Hondarribia el 30 de juliol, per exemple, van marcar el punt més alt d’un registre que va arrancar el 1956). "Va ser el sisè estiu consecutiu amb temperatures per sobre dels valors normals i el novè més càlid tant del segle XXI com de tota de la sèrie", conclou l’informe d’AEMET.

A més de la temperatura, es preveu que en terç nord-oest de la península plogui menys del que és habitual en el trimestre de juliol a setembre.  Aquest càlid estiu arriba, a més, després de la segona primavera més seca del segle en ESpaña i la quarta menys plujosa des que hi ha registres, segons l’AEMET.

tracking