SEGRE

Sanitat recomana suspendre els viatges de final de curs després del macrobrot a Mallorca

Ja hi ha 400 estudiants afectats de sis comunitats autònomes diferents que estaven de viatge de final de curs a l'illa

Passatgers ahir diumenge a l’aeroport de Palma de Mallorca.

Passatgers ahir diumenge a l’aeroport de Palma de Mallorca.EFE/CATI CLADERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat recomana suspendre els viatges de final de curs després que aquest dijous es detectés que un brot a Mallorca ha afectat gairebé 400 estudiants de sis comunitats autònomes diferents que estaven de viatge de final de curs a l’illa.

Les autoritats creuen que la majoria de contagis es van produir en un ferri que viatjava a l’illa després de sortir del port de València. Ara bé, encara s’ha de determinar com es van contagiar la resta d’afectats van anar a Mallorca amb avió.

El Servei d’Epidemiologia de les Balears explica que els afectats per aquest brot es van relacionar entre ells i van participar en activitats multitudinàries fins al cap de setmana passat. Des del Ministeri demanen que aquells que encara no han sortit de viatge no ho facin, perquè el risc de transmissió en el mateix entorn on s’estan produint els casos és elevat.

Tots els que van participar en aquests viatges i les persones que hi hagin estat en contacte durant les activitats que els estudiants han fet a Mallorca hauran de passar proves PCR i fer quarantena de 10 dies als seus domicilis. A més, si el prova és negativa, el ministeri recomana repetir-la un dia o dos després.

Segons explica La Vanguardia, a Catalunya hi ha almenys quatre estudiants que han tornat de l’illa afectats per aquest brot. El diari explica que són estudiants que han cursat segon de batxillerat en un centre privat de Barcelona. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha demanat responsabilitat als joves: “Estem parlant d’un nombre important de persones que s’han contagiat. És veritat que sense cap afecció, almenys per ara, però s’ha de fer una crida a la responsabilitat en aquest col·lectiu”.

La primera alarma va saltar a Elx, al País Valencià, amb els primers 32 contagiats que havien estat a Mallorca de final de curs. Al cap d’unes hores van començar a sortir casos a la Comunitat de Madrid, que ara mateix és el focus principal de positius, amb 245. A banda, n’hi ha una cinquantena a Guipúscoa, 18 més a Múrcia i una desena a l’Aragó.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida a la responsabilitat dels joves i ha apuntat que el percentatge de positius entre els majors de 40 anys és del 2% i el del grup d'entre 15 i 29 anys puja fins al 6%. 

tracking