SEGRE

CLIMA

El Canadà marca la seua temperatura més alta de la història amb 49,5ºC i la Policia informa de desenes de morts

Les autoritats insisteixen en l'augment de les morts a causa de la calor extrema

Paisatge de la Columbia britànica.

El Canadà marca la seua temperatura més alta de la història amb 49,5ºC i la Policia informa de desenes de morts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Canadà ha marcat aquest dimarts la seua temperatura més alta de la història en assolir els 49,5 graus centígrads en el municipi de Lytton, a la província de Colúmbia Britànica, mentre la Policia ha informat de desenes de morts per l’onada de calor a l’oest del país.

És el tercer dia consecutiu que Lytton ha batut el seu rècord de temperatura, després d’assolir diumenge i el dilluns 46,6 i 47, graus centígrads, respectivament, si bé en aquest cas ha arribat a gairebé 50 graus centígrads, que s’han abastat a les 16.20 hores (hora local).

Abans d’anotar aquests màxims la temperatura més alta registrada mai al país havien estat 45 graus centígrads marcats el 1937 a Midale, a la província de Saskatchewan, informa el medi canadenc CBC.

Colúmbia Britànica i parts de la província d’Alberta estan sent de les més afectades per les elevades temperatures sense precedents.

La Policia de Metro Vancouver --una subdivisió administrativa de la província de Colúmbia Britànica, que comprèn l’Àrea Metropolitana de Vancouver-- ha informat que ha respost a més d’un centenar de morts sobtades des que la calor extrema es va apoderar de la província.

Mentrestant, la Policia de Vancouver ha indicat que fins dimarts ha rebut notificacions de més de 65 morts sobtades des de divendres passat, amb una vintena d’aquestes morts registrades aquest dimarts.

"Vancouver mai no ha experimentat una calor com aquest i, lamentablement, desenes de persones s'estan morint", ha lamentat el portaveu de la Policia de Vancouver, Steve Addison, que ha agregat que els oficials estan fent "el possible" per dur a terme la seua tasca, però es troben "al límit".

La Real Policía Montada del Canadà a la ciutat de Burnaby, també a Colúmbia Britànica, ha indicat que han rebut trucades per 25 morts des de dilluns, sent molts dels morts persones grans.

La història es repeteix en altres punts de l’oest del país i les autoritats insisteixen en l’augment de les morts a causa de la calor extrema.

Molts llocs d’Amèrica del Nord, inclòs l’estat d’Oregon, a l’oest dels Estats Units, han registrat també temperatures rècord locals molt per sobre dels 40 graus centígrads durant la recent onada de calor.

tracking