SEGRE

Aquesta és la temperatura ideal per a l'aire condicionat

La temperatura ideal que posar l'aire condicionat.

La temperatura ideal que posar l'aire condicionat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regulació de l’aire condicionat sol ser motiu de disputes a casa o ala feina, ja que cadascú se sent còmode a una determinada temperatura.

Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) cal ajustar la temperatura del nostre aire condicionat entre 24 i 26 graus centígrads. Segons aquesta organització, una diferència de 5 graus respecte a la temperatura de l’exterior serà més que suficient per combatre la sensació de calor. Per molta calor que faci a l’exterior, es recomana no baixar més l’aire, ja que si la temperatura varia de forma brusca pot afectar la nostra salut.

Cal tenir en compte que quan arribem a casa del carrer és normal que sentim calor perquè el cos porta la temperatura del carrer. Encara que ajustem el termòstat a una temperatura inferior a la desitjada, no aconseguirem que l’equip refredi més ràpid. Per això és millor evitar baixar més la temperatura de l’aire i esperar que el nostre cos s’aclimati. A més, moderant la temperatura també minimitzarem la despesa energètica. Cada grau menys que posem en el nostre aire condicionat, augmentarà el consum un 8% a la nostra factura.

De nit, es recomana posar l’aire condicionat a 26 o 27 graus. En dormir, la temperatura del cos baixa (és entorn de les 5 del matí quan l’esmentada temperatura es troba més baixa). Per això, en condicionar l’habitació a la nit, cal intentar no ser gaire dràstics amb la temperatura

Malgrat les elevades temperatures que es poden arribar a assolir a l’estiu, no és necessari mantenir tot el dia l’aire condicionat encès. Aïllar l’habitació mentre l’aparell estigui en funcionament ajudarà que es refrigeri abans, igual com tancar finestres i abaixar persianes en les hores centrals del dia, sobretot si el sol impacta directament en elles.

Una altra funció clau que solen tenir els aires condicionats és la manera “sleep” o manera nit, aquest programa fa que, després d’unes hores, i quan l’habitació assoleix una temperatura agradable, l’aparell deixa de funcionar. També la manera eco ens ajudarà a rebaixar uns euros la factura de la llum.

tracking