SEGRE

Andorra estrena monedes d'euro amb un gravat que ningú s'esperava

Una de les noves monedes que estrenarà Andorra.

Andorra estrena monedes d'euro amb un gravat que ningú s'esperavaGovernAndorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Finances i Portaveu d'Andorra, Eric Jover, va presentar dimecres una nova emissió de monedes commemoratives i de col·lecció. Segons ha avançat, es tracta d’una banda de dues monedes commemoratives de dos euros: una fa referència al centenari de la coronació de Nostra Senyora de Meritxell i se’n farà un tiratge de 70.000 unitat i un altre de 3.750 amb un relleu de major qualitat.

L’altra moneda de dos euros és la que s'ha fet viral a les xarxes socials. Eric Jover la va presentar com un homenatge als padrins “volem posar-los en valor, en especial després que la crisi provocada per la COVID-19 hagi tingut un impacte important en aquest col·lectiu, tant sanitari com d’aïllament social”. La moneda inclou el text ‘Cuidem la nostra gent gran’, ha afegit Jover. En aquest cas, només es fa el tiratge normal de 70.000.

El que ha cridat l'atenció és que entre el lema 'Cuidem la nostra gent gran' i dues mans entrellaçades i un fonendoscopi recordant els sanitaris, hi apareguen set coronavirus de diferents mides.

Els usuaris de Twitter no han trigat a criticar la proposta: uns critiquen si és pertinent incloure el símbol de virus relacionant-lo amb la gent gran i altres fins i tot arriben a creure que és un fake, de tan desgavellada que els sembla la idea. .

D'altres, en canvi, hi han detectat de seguida una possible oportunitat de negoci.

Està previst que les monedes entrin en circulació a finals d'aquest any. 

tracking