SEGRE

CINE

Els cines ressusciten

Arriben al rècord d’assistència des de la seua reobertura

Els cines ressusciten

Els cines ressuscitenEFE/Marvel Studios

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 690.000 espectadors han assistit a les sales de cine durant el cap de setmana passat, circumstància que suposa un rècord d’assistència des de la seua reobertura a finals de març passat i un creixement del mercat de l’11% respecte al cap de setmana anterior, segons la consultora Comscore Movies Spain.

El resultat consolida l’optimisme dels exhibidors que veien a l’estiu un punt d’inflexió en l’evolució del sector, que va tancar el 2020 amb una caiguda d’ingressos del 72%. "La tendència a la recuperació s’està produint", ha assenyalat Efe Luis Gil, director general de la federació de sales de cine FECE.

"Vam començar el 2021 amb recaptacions màximes de 500.000 euros per cap de setmana i ara estem entorn dels 4 milions, la tendència és bona", ha subratllat.

La més vista va ser 'Viuda negra', la pel·lícula de Marvel protagonitzada per Scarlett Johansson, amb 262.000 espectadors i una recaptació d’1,7 milions d’euros de dijous a diumenge, malgrat que es va estrenar simultàniament també a la plataforma Disney+ en manera 'prèmium’.

Segueixen 'Fast and furious 9', amb 1,15 milions d’euros en el seu segon cap de setmana en cines, i 'A todo tren: destino Asturias' de Santiago Segura, que va recaptar 1,2 milions d’euros des de dijous i es confirma com  millor estrena espanyola de l’any.

A tot el món 'Viuda Negra' ha debutat amb una recaptació de 215 milions de dòlars dels quals 80 milions provenen de la taquilla als Estats Units i el Canadà, 78 milions de la taquilla internacional i 60 milions a través de l'accés prèmium de Disney+, segons dades facilitades per Marvel Studios.

És l’obertura de taquilla americana més gran des que va començar la pandèmia de COVID-19, i el cap de setmana d’obertura americà més gran des de 'Star Wars Episodio IX: El Ascenso de Skywalker' al desembre de 2019.

A tot Europa, 'Viuda Negra' acumula 41,9 milions de dòlars en el seu primer cap de setmana i ha estat número 1 a totes les taquilles (excepte als Països Baixos i Israel).

tracking