SEGRE

Per què els mosquits només em piquen a mi?

Hi ha gent més propensa que d'altra a ser víctima dels mosquits.

Per què els mosquits només em piquen a mi?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estàs fent un beure amb el teu grup d’amics i ets l’únic/a a qui els mosquits massacren. Per què?

Hi ha diversos factors que converteixen unes persones més que altres en el blanc preferit dels mosquits. La clau es troba en el paisatge químic invisible de l’aire que ens envolta. Els mosquits aprofiten l’entorn mitjançant comportaments especialitzats i òrgans sensorials efectius per trobar víctimes seguint els subtils rastres químics que deixen els nostres cossos.

En particular, els mosquits depenen del diòxid de carboni per trobar les víctimes. Quan exhalem, el diòxid de carboni dels nostres pulmons no es barreja immediatament amb l’aire i es converteix en el senyal que utilitzen els mosquits per trobar-nos. Els adults n’emeten més que els nens, per exemple. També varia en funció de la dieta i de l’exercici físic.

Un altre dels factors que atreuen els mosquits és l’olor que desprenem. Alguns tipus d’olor corporal els criden especialment, com quan fem exercici i suem més del normal, produint àcid làctic, substància que fa que al mosquit li semblem encara més desitjables. Les persones altes i les dones embarassades emeten més àcid làctic i CO2, per la qual cosa són blancs perfectes.

També cal tenir en compte l’alcohol, perquè al beure augmenta la calor que emet el nostre cos per la qual cosa tenim més números perquè els mosquits ens elegeixin com a víctimes.

D'altra banda, algunes investigacions han apuntat que els bacteris i microbis de certes zones de la nostra pell també resulten atractius per als insectes, com els peus. Segur que alguna vegada t’han picat al turmell, l’empenya o just a la pell que uneix els dits dels peus.

Els mosquits també es fixen en el nostre outfit, per la qual cosa es recomana no vestir colors que recordin a les flors, com el groc. I tampoc de negre, ja que aquest color atrapa millor la calor que es desprèn el nostre cos i com hem comentat, els cossos que més calor desprenen es converteixen en blancs perfectes per a la seua picadura.

Si vens de córrer amb una samarreta fosca i tens intenció de fer un beure amb la colla, passa primer per casa a dutxar-te i canviar-te de roba. Tindràs menys números per acabar destrossat pels mosquits.

tracking