SEGRE

És veritat que la fruita porta molt sucre?

Conèixer els diferents tipus de sucres és essencial

Pomes

És veritat que la fruita porta sucre?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fruita és un dels aliments indispensables en la nostra dieta, encara que per a alguns no és benvinguda a causa del seu contingut de sucre. Les dietes de moda avui dia promouen una ingesta baixa en carbohidrats i han posicionat erròniament la fruita en la mateixa categoria que els aliments en contingut de carbohidrats del qual prové el sucre afegit. Però en realitat no tots els carbohidrats són iguals. Per aquesta raó és important acabar amb el mite de "la fruita és dolenta perquè porta sucre".

En primer lloc, els carbohidrats no són dolents. Al contrari. Són necessaris per al correcte funcionament del teu organisme perquè són un dels tres nutrients principals que es troben als aliments i begudes que consumim. El cos descompon els carbohidrats en glucosa, que és la font clau d’energia per a les cèl·lules, els òrgans i els teixits del cos.

A les etiquetes nutricionals, la quantitat de "carbohidrats totals" es refereix a la suma dels tres tipus de carbohidrats: sucre, midó i fibra. Cada un d’aquests es descompon encara més; el sucre, per exemple, pot ser sucre agregat, com l’edulcorant que s’utilitza a les gasoses o el setinatge de les magdalenes i és el que hem d'intentar evitar o reduir, i sucre natural, com el sucre que es troba en la fruita o la llet, també conegut com a fructosa i lactosa.

La fruita és un aliment dens en nutrients. La distinció entre aquests dos tipus de sucres és important, ja que el sucre natural en un préssec o una pera ve juntament amb una gran quantitat de beneficis per a la salut que també es troben a la polpa i la pell de la fruita. En canvi, el sucre agregat no té beneficis nutricionals.

Una de les excuses de què se serveixen les persones per reduir el consum de fruita perquè suposadament porta sucre és que aquest causa inflamació. Però en realitat és al contrari. Les fruites són riques en antioxidants, que són potents agents antiinflamatoris. Els sucres de fruites no causen inflamació al cos de la mateixa manera que els sucres agregats.

Vitamines de la fruita

La vitamina C, per exemple, es troba en moltes fruites. Té propietats antioxidants que poden ajudar a mantenir la salut immunològica i disminuir el risc de certs càncers i malalties cardíaques. D’altra banda, la vitamina A que també és freqüent en les fruites, s’ha associat amb un menor risc de certs càncers, a més de donar suport a la salut dels ossos i els ulls. Així mateix, la vitamina K, el manganès i la vitamina E també es troben en la majoria de les fruites, totes les quals són essencials per mantenir la funció òptima dels sistemes corporals. La fruita també és súper hidratant i conté importants electròlits com el potassi, que és necessari per a la funció renal i cardiovascular.

Es pot esmentar que la fruita és una font de fibra i, per tant, ajuda a disminuir la velocitat d’absorció de fructosa, el principal tipus de sucre que es troba en la fruita, en el corrent sanguini. Això ajuda a prevenir pics i caigudes de sucre a la sang. A causa que la fibra juga un paper important en la salut digestiva, és important consumir suficient.

Ara pots menjar tota la fruita que vulguis i gaudir-ne! Aprofita l’estiu per prendre fruita de temporada com la síndria o el meló.

tracking