SEGRE

SEGRE, mitjà amb bones pràctiques segons l'Observatori de la Islamofòbia als Mitjans

Els musulmans resen fora i dins del Palau de Vidre en dos grups

Els musulmans resen fora i dins del Palau de Vidre en dos grupsMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Observatori de la Islamofòbia als Mitjans reconeix Diari Segre com un dels mitjans local, juntament amb El Faro de Ceuta, que realitza un periodisme de qualitat i inclusiu, sobretot per la cobertura de qüestions trascendents per la comunitat musulmana en la regió de Ponent i del Pirineu occidental català. Exemples serien la cobertura del tema de la gestió de l'oració dels divendres en espais públics i en època de pandèmia, enterraments, ensenyança de l'assignatura de religió en les escoles, etc.

Tot i que degut a les característiques pròpies d'aquests dos mitjans locals el corpus total de notícies filtrades en ambdós mitjans està per sota del número d'articles que publiquen els diaris nacionals, els anàlisis quantitatius realitzats per l'observatori en els quatre trimestres de l'any passat posen de manifest una "molt bona actuació". 

L'Observatori

En la seva declaració "per un periodisme inclusiu enfront de la islamofòbia" confirmen que "els atemptats de l'11 de setembre de 2001 van marcar un canvi de tendència negatiu en la cobertura mediàtica de l'islam i, per tant, del món musulmà. Aquesta qüestió s'ha agreujat en els últims anys amb les guerres d'Orient Pròxim, l'aparició d'organitzacions terroristes com Daesh i els atemptats a Europa que juntament amb l'auge de l'extrema dreta generen un clar risc de ruptura social". Enfront d'això, l'Observatori de la Islamofòbia als Mitjans, "respectant la llibertat de premsa" creu que els mitjans han de ser conscients que contribueixen a l'imaginari col·lectiu i que poden generar tant un sentiment de pertinença com tot el contrari. Per això, la importància del periodisme responsable que eviti "les generalitzacions que estigmatitzen a tota la comunitat musulmana".

tracking