SEGRE

POLÍTICA

Les associacions de cànnabis passaran a ser clubs privats

No en podran promoure el consum, la venda ni el cultiu

Imatge d’arxiu d’un club de fumadors de cànnabis a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un club de fumadors de cànnabis a Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) preveu que les associacions cannàbiques només podran funcionar com a clubs privats, per tant, no podran promoure el consum, la venda ni el cultiu.

L'Ajuntament de Barcelona ja va aprovar l'any 2016 'un pla especial urbanístic' que ordenava territorialment els clubs cannàbics per evitar la seva concentració i reduir les molèsties dels veïns i millorar la convivència, però el TSCJ el va anul·lar justificant que els municipis no són competents per fer-ne una regulació pròpia. 

Posteriorment, l'abril passat, el Tribunal Suprem (TS) va desestimar el recurs de cassació presentat pel consistori. Per fer complir la normativa, l'ajuntament desenvoluparà una campanya d'inspecció i control dels clubs. Es començarà per aquells que més impacte negatiu generen - enfocats al turisme i a la venda massiva - i més endavant, s'abordarà els grups comunitaris i d'autoconsum.

Paral·lelament, s'enviarà una carta explicant la situació actual a tots els clubs existents. El consistori també ha posat en marxa un grup de treball intern amb les àrees de Serveis Jurídics, Salut, Seguretat i Urbanisme per fer propostes de canvis legislatius a nivell estatal i autonòmic, i estudiar-les conjuntament amb la Generalitat i l'estat espanyol.

tracking