SEGRE

Coneix la història de Yusra Mardini: la refugiada olímpica que va salvar 17 persones de morir ofegades

Va haver de fugir de les seues arrels amb 17 anys

Coneix la història de Yusra Mardini: la refugiada olímpica que va salvar a 17 persones de morir ofegades

Coneix la història de Yusra Mardini: la refugiada olímpica que va salvar a 17 persones de morir ofegades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Yusra Mardini (5 de març de 1998) és una nadadora siriana que actualment resideix a Berlín. En els Jocs Olímpics de Río del 2016 va ser quan va debutar i va entrar a formar part de l’equip Olímpic de Refugiats. Aquest any ha tornat a les olimpíades de Tòquio.

La natació és la seua passió des dels quatre anys i la seua història explica que va salvar, nadant, 17 persones de morir ofegades a l’Egeu. Es va criar a Damasc, on va entrenar amb el suport del Comité Olímpic Sirià. Concretament, el 2012 va representar Síria als Campionats Mundials de Natació FNA als 25 metres, 200 metres estil lliure i 200 metres individuals.

Desafortunadament la seua casa va ser destruïda en la Guerra Civil de Síria i juntament amb la seua germana, Sarah, van haver de fugir de les seues arrels l’agost de 2015, amb 17 anys. Primer van arribar al Líban i després a Turquia, on es van introduir en un bot amb uns altres 18 refugiats. El bot era per a set. Enmig de la deriva el motor de l’embarcació es va parar i el bot va començar a enfonsar-se al Mar Egeu. Mardini va saltar al mar juntament amb la seua germana, ambdues són nadadores, i amb l’ajuda d’un altre home van empènyer la barca durant gairebé quatre hores fins a les costes de Lesbos. Les dues germanes van arribar amb símptomes d’hipotèrmia i exhaustes, però van aconseguir salvar la vida de les 17 persones que eren a bord.

Tanmateix, el viatge de Yusra i Sarah no va acabar allà, van haver de continuar la seua travessia per set països diferents fins a trobar asil a Alemanya, on resideixen actualment i els seus pares també. Ara continua lluitant, com ella sap, nadant, per visibilitzar tots els refugiats: "Estic molt orgullosa de representar a 80 milions de refugiats de tot el món sabent que els estic enviant un missatge d’esperança a tots ells fent el que estimo, mostrant també al món que els refugiats no es rendiran fàcilment i seguiran endavant. Somiant fins i tot després de passar per viatges difícils", va concloure a les seues xarxes socials.

tracking