SEGRE
Josep Vallverdú

Josep Vallverdú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bon dia a tothom. Un servidor va veure publicats a SEGRE, durant el mes d’agost del 2020, una sèrie de relats infantils, Contes per a l’Eloi; eren bastits sobre una visible senzillesa de trama i referien anècdotes o petites aventures i facècies, amb una llengua planera, perquè anaven destinats a persones que es cansarien amb textos llargs, i a qui potser aniria bé de llegir acompanyats d’algú que els estimulés. Vaig saber que també van agradar a lectors corrents, que s’ho van prendre com un sa entreteniment de vacances, i em van fer saber la seva satisfacció. No saben com els en remercio.

Enguany, 2021, el mes d’agost, també a través de l’acollidor espai de SEGRE, ofereixo una nova sèrie de contes, un xic més breus, aquesta vegada amb protagonista fix, un llangardaix, elegant bestiola que conec bé, i que té com a interlocutor una tórtora. Aquesta amistat recorda la dels dos herois d’un llibre meu del 1982, Saberut i Cua-Verd. L’acció dels contes se situa en un poble de pagès, però també d’estiueig, on els animals dels relats es relacionen amb altres bèsties i amb humans prou pintorescos. Els contes deuen bona part de la seva eficàcia a les intel·ligents i belles il·lustracions amb què artistes de bon traç hi han col·laborat. Que tingueu un feliç espai de lectura estiuenca.

Mar Cuchi il·lustra els relats

La jove de Mequinensa Mar Cuchi és l’encarregada de posar imatge als contes de Josep Vallverdú. Els separen gairebé vuitanta anys, ja que ella només en té 20, però han connectat a través dels entranyables animals protagonistes. A Mar Cuchi des de petita li ha interessat l’art, per la qual cosa va estudiar Batxillerat Artístic al Màrius Torres i, més tard, un cicle superior a l’Escola d’Art Leandre Cristòfol de Lleida. Actualment, cursa estudis superiors de disseny gràfic a Saragossa

tracking